Skip to content

Biztosított a gyermekétkeztetés a rendkívüli szünet ideje alatt

A koronavírus járvány harmadik hullámának terjedése miatt a Kormány újabb veszélyhelyzeti intézkedésekről döntött, amelyek a köznevelési intézményeket, óvodákat és iskolákat is érintik.

Rendkívüli szünet

Az óvodákban 2021.március 8-tól rendkívüli szünet lép életbe. A rendkívüli szünet utáni első munkanap 2021. április 7. lesz.

Az iskolákban — beleértve a gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmény keretei között működő iskolákat is — 2021. március 8-tól 2021. március 31 -ig a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Tavaszi szünet a tanév rendje szerint, 2021. április 1-6. között lesz.

A miniszteri határozat alapján gyermekfelügyeletet az intézményekben nem kell biztosítani.

Gyermekétkeztetés

Felsőzsolca Város Önkormányzata a gyermekek, tanulók részére igény esetén biztosítja a napi egyszeri étkeztetést. A gyermekek érdekeit, szükségleteit figyelembe véve a különleges jogrend időszaka alatt is megszervezi a gyermekétkeztetést az arra jogosultak részére 2021. március 8-től 2021. március 31-ig az intézményi gyermekétkeztetés, április 1-től 6-ig pedig a tavaszi szünet idején a szünidei étkeztetés keretében a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére.

Az intézményi gyermekétkeztetés iránti igényt a szülők az alábbi elérhetőségeken jelezhetik:

Óvodás gyermek esetében az étkeztetés feltételeiről a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda honlapján, vagy telefonszámán érdeklődhetnek, és az óvoda email címén: feovoda@gmail.com, vagy a 06-46-383-043-as telefonszámán jelezhetik igényüket az igénybevételt megelőző nap 10.00 óráig.

A nem felsőzsolcai intézményben tanuló felsőzsolcai gyermekek esetében a szülők a konyha@felsozsolcaph.hu e-mail címen jelezhetik igényüket.

A szülök részéről érkező kérelmeket az intézmények továbbítják a Felsőzsolcai Központi Konyha felé.