Skip to content

Befejeződött a Karácsonyi adománygyűjtés

32 családot támogatott a lakosság.

Dr. Pásztor Tünde önkormányzati képviselő beszámolója

Az előző évi – hagyományteremtési céllal – szervezett sikeres karácsonyi adománygyűjtést 2020-ban is folytattuk. Az adományozóktól tartós élelmiszer felajánlásokat vártunk december 15. napjáig. Az ezekből összeállított csomagokat karácsonyi ajándékként juttattuk el a családok számára. Ezen a karácsonyon az önzetlen segítségnyújtás nagyobb hangsúlyt kapott, hiszen a világjárvány felerősítette a családok nehézségeit. Ismét láthattuk azonban, hogy településünkön milyen erős a közösségi összetartás. Példaértékű összefogással gyűjtött adományt a város lakossága. Az adománygyűjtés néhány hetes időtartama alatt közel 100 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze. Ehhez nyújtott segítséget az Unió Coop Zrt. Bolyai úti üzlete, ahol elhelyezésre került az adományláda. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki az üzlet vezetőségének és helyi dolgozóinak, hogy lehetővé tették a felajánlott élelmiszerek összegyűjtését.

A beérkezett adományokból készült csomagokat karácsony előtt 32 helyi családnak osztottuk ki, akik nagy örömmel fogadták a segítséget. A pandémia miatt különösen vigyáztunk a szabályok betartására. A jelenlegi járványhelyzetben minden esetben csak a kapuig vittük a csomagokat.

Köszönetünket fejezzük ki a közösség azon tagjainak, akik ebben a nehéz évben felmerült problémák ellenére is fontosnak érezték, hogy segítsenek másokon. A sikeres programot 2021-ben is folytatjuk.

Köszönjük a nagylelkű felajánlásokat!