A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) összefoglalta azokat az élelmiszerbiztonsági és élelmiszer-higiéniai ajánlásokat, amelyek megkönnyítik a vendéglátóhelyek biztonságos újranyitását, működtetését.
A Nébih friss tájékoztatója azzal a céllal készült el, hogy az újranyitáshoz szükséges, legfontosabb kívánalmakat egy csokorba szedje. Kiemelte, hogy még a nyitás előtt sort kell keríteni az üzemi és vendégforgalmi helyiségek, valamint a berendezési és felszerelési tárgyak, edények fertőtlenítőszeres takarításra. A raktárkészletet szükség esetén selejtezni kell, és ajánlott felülvizsgálni az önellenőrzési rendszert is. Fontos, hogy ételkészítés csak kifogástalan állapotú létesítményben, egészséges és felkészült személyzettel rendelkező üzletekben induljon újra.
A védelmi intézkedések betartásáról az üzemeltető köteles gondoskodni.
Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a koronavírus továbbra is fertőz, ezért a járvány elleni védekezésre továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani! A Nébih szakemberei a továbbiakban is igyekeznek minden szakmai segítséget megadni az élelmiszerláncban érintett vállalkozások számára a mielőbbi zökkenőmentes működés érdekében.
Az ajánlások a Nébih – honlap koronavírusról szóló felületén olvashatók.
Forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal