Skip to content

A járművezetők védelme érdekében hozott intézkedések az MVK Zrt.

A romló járványügyi adatok miatt a járművezetőket védő intézkedéseket vezet be december elejétől az MVK Zrt, melynek értelmében az autóbuszokon a vezetőfülke mögötti első üléseket kordonnal zárják le.

Figyelemfelhívó biztonsági sávot ragasztanak fel a megfelelő távolságtartás érdekében a buszok és villamosok padlójára; továbbá figyelemfelhívó matricákat helyeznek ki, melyekben kérik utasaikat, hogy a biztonsági határon kívül helyezkedjenek el a vezetőfülke mögött. A kordonszalag, a biztonsági sáv és matricák mellett hangos utas tájékoztatás formájában is kérik az utasok közreműködését az intézkedések betartásában.

Maszkviselés szabálya alóli mentesség

Az MVK Zrt. valamennyi járatán kötelező orrot és szájat eltakaró maszkot viselni, azonban a 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet értelmében ez alól mentességet kapnak a hatodik életévét be nem töltött kiskorúakon túl az értelmi- vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élők. A rendelet alapján az értelmi- vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyek az alábbi dokumentumokkal igazolhatják állapotukat:

–  a fogyatékosságügyi országos érdekvédelmi szervezet által kiállított tagsági igazolvánnyal,

– a fogyatékosságügyi országos érdekvédelmi szervezet által a maszkviselésre vonatkozó       szabályok alóli mentesség érvényesítéséhez kiállított, fogyatékos állapot fennállását igazoló dokumentummal,

–  orvosi igazolással.

 

MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. — A Miskolc Csoport tagja

3527 Miskolc, Szondi György u. 1. (3502 Miskolc 2. Pf: 226.) Nyilvántartó Cégbíróság: Miskolci Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 05-10-000147

mail@mvkzrt.hu 

www.mvkzrt.hu