Skip to content

A 90 éves Borbély Bertalannét és Vágási Ferencet köszöntötték Felsőzsolcán

Borbély Bertalannét és Vágási Ferencet köszöntötte 90. születésnapjuk alkalmából Szarka Tamás, polgármester és Dr. Bobkó Péter, jegyző.

Mindkét lakosunkat szeretteik körében, otthonukban tisztelte meg a jeles napon a város vezetése, akik Magyarország Kormánya, valamint Felsőzsolca Város Önkormányzata emléklapja mellett az önkormányzat ajándékát is átadták, tiszteletük és megbecsülésük jeleként.

Margit néni örömmel várta a mai napot, és elárulta, rokonai a születésnapját megelőző hétvégén lepték meg őt látogatásukkal, melynek nagyon örült.

Szirmabesenyőn, vallásos családban nevelkedett két testvérével. Szülei régen meghaltak. Férjével, aki özvegyember volt egy gyermekkel, 1960-ban kötöttek házasságot. Felsőzsolcán először albérletben laktak, majd 1961-ben kezdtek építkezni, és december 24-én megszületett közös gyermekük, Zoltán. Férje a kohászatnál dolgozott öntődarusként, 60 éves korában hunyt el. A 36 éve özvegy Margit néni büszke családjára, unokáira. Örül az ember ennek a szép kornak, van az életben öröm is, szomorúág is, de én mindig azt mondom, hogy így kell elfogadni, ahogy jön. Örülni kell az életnek – mondta – főleg szerető családban, ami a mai világban megfizethetetlen. 

Feri bácsi tősgyökeres Felsőzsolcaiként, a koronavírus járvány miatt szűk családi körben ünnepelte születésnapját.

Mind ketten gyermekeikkel élnek. Szeretnek mozogni, a kertben tevékenykedni, és már nagyon várják a jó időt, hogy végezhessék a kerti munkákat.

Születésnapjuk alkalmából jó egészségben töltött, hosszú életet kívánunk!