Skip to content

Fagy elleni védelem fontosságára hívja fel a figyelmet az ÉRV. Zrt.

Az ÉRV. Zrt. felhívja a figyelmet a vízvezetékek és az ivóvízmérők fagy elleni védelmének fontosságára, amely a belső hálózaton a Felhasználók feladata.

A fagyok beköszöntével érdemes idejében megtennünk a szükséges óvintézkedéseket, hogy elkerüljük a hideg hatására bekövetkező ivóvízmérő-meghibásodás helyreállításának, illetve a vízelfolyás miatt jelentkező magasabb vízdíjszámlának a költségeit.  

A megrongálódott ivóvízmérő javításának, pótlásának teljes költségét a Felhasználó köteles a szolgáltatónak megtéríteni.

Fokozott elővigyázatossággal a károk és a bosszúságok elkerülhetőek.

Az ÉRV. Zrt. szakemberei gyors és egyszerű technikát javasolnak az állapotellenőrzésre és a hálózat tesztelésére: zárjuk el gondosan valamennyi vízvételi hely kifolyószerelvényét és nézzük meg a vízmérőt. Ha a legkisebb csillagkerék mégis folyamatosan pörög, valahol szivárgás lehet a hálózaton, ezért érdemes szakemberrel átnézetni a rendszert. Keressük meg a baj forrását, és javíttassuk meg a hibás szerelvényt vagy vezetéket, emellett ajánlatos legalább havonta egy alkalommal ellenőriznünk a hálózatot és a vízmérőt. 

Probléma esetén munkatársaink készséggel állnak rendelkezésre a nap 24 órájában ingyenesen hívható telefonszámon (06-80-22-42-42/ 1-es mellék), vagy e-mailen (diszpecser@ervzrt.hu).

Részletek a tájékoztatóban olvashatók:

Tájékoztató