Skip to content

Hírek - Közélet

Készül Felsőzsolca Integrált Településfejlesztési Stratégiája – Ide várják a javaslatokat

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia kidolgozásához kéri a felsőzsolcai lakosság közreműködését Felsőzsolca Város Önkormányzata. A 2021-2027-es időszakra vonatkozó, fejlesztési szemléletű dokumentum célja Felsőzsolca városában a területi alapú, területi szemléletű tervezés megvalósítása, a településre vonatkozó célok, intézkedések és programok rögzítése. A kérdőív kitöltése 10-15 percet vesz igénybe, névtelenül történik, semmiféle személyes adatszolgáltatást nem igényel a válaszadás!
Együttműködésükre feltétlenül számítanak, hiszen a helyi lakosság és a helyi szervezetek tapasztalatai, elképzelései szerves részét képezik a várost érintő fejlesztések előkészítésének.

Olvass tovább »

Július 11. napján nem lesz áramszünet

Július 11-én nem lesz áramszünet! Az MVM Émász Áramhálózati Kft. karbantartás miatt július 16. és augusztus 1. között több alkalommal szünetelteti majd az áramszolgáltatást Felsőzsolcán. A szolgáltatás szüneteltetésének tervezett időpontjairól, valamint az érintett utcákról az alábbiakban tájékozódhatnak.

Olvass tovább »

Áramszünet lesz júliusban

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. karbantartás miatt július 11. és augusztus 1. között több alkalommal szünetelteti majd az áramszolgáltatást Felsőzsolcán. A szolgáltatás szüneteltetésének tervezett időpontjairól, valamint az érintett utcákról az alábbiakban tájékozódhatnak.

Olvass tovább »

Még mindig nyitva a helyi civil szervezetek pályázati lehetősége

2024. június 12. napján tartott Képviselő-testületi ülésen Felsőzsolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 1.750.000,- Ft összegű Támogatási Alapot osztott fel, a fennmaradó 1 250 000 Ft összegű támogatásra ismét megnyílik a pályázati lehetősége azon Felsőzsolca közigazgatási területén működő nonprofit civil szervezetek és közösségek számára, akik legalább kétszer nem részesültek támogatásban.

Olvass tovább »

Nyári karbantartás a Központi konyhán

2024. július 8. és 19. között karbantartás miatt zárva tart a Központi konyha – tájékoztat Molnárné Vantal Nikoletta, a Felsőzsolcai Városüzemeltető Központ igazgatója. A vendég ebéd rendelés a fenti időszak alatt szünetel. 2024. július 21-től a megszokott rendben várják a kedves vendégeket.

Olvass tovább »

95. Ünnepi Könyvhét Felsőzsolcán

Az Ünnepi Könyvhét az egyik legnemesebb könyves hagyomány, a kortárs magyar irodalom, a könyvek, az olvasók és a könyvkiadók ünnepe. Az egyedülálló kulturális rendezvénysorozatot évről évre töretlen sikerrel tartják meg országszerte, melyhez idén is csatlakozott a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár.

Olvass tovább »

Múzsák és szerelmek

Múzsák és szerelmek; a nők szerepe a költők életében címmel szerveztek zenés irodalmi előadást a Bárczay-kastélyban, ahol Kiss Alexandra és Gyányi István szórakoztatta a megjelent vendégeket.

Olvass tovább »

Nemzeti Összetartozás Napja – A békediktátum aláírásának 104. évfordulójára emlékeztek Felsőzsolcán

Az I. világháborút lezáró Trianoni Békediktátum 104. évében ismét emlékezik a magyarság, a háborúból vesztesként kikerülő állam fájdalmas gyászáról, mely több mint 23 millió embert, és területünk kétharmadát érintette. Felsőzsolcán a kedvezőtlen időjárás előrejelzésre alapozva a Bárczay-kastélyban emlékeztek, majd közösen helyezték el koszorúikat az Összetartozás Emlékparkban a megemlékezők.

Olvass tovább »

Gyerekhét

Gyerekhetet rendeztek a Krisztina Óvodában, ahol lufikkal díszített udvar ugrálóvár és Romwartel Éva zenés gyerekműsora is várta a kicsiket.

Olvass tovább »

Átadták az első önkormányzati bölcsődét Felsőzsolcán

Átadták az önkormányzat első bölcsődéjét Felsőzsolcán. Az új épület 28 kisgyermek ellátását biztosítja. Felsőzsolca Város Önkormányzata és az állam által támogatott bölcsődefejlesztési projekt hozzásegíti a kisgyermekes szülőket a munka világába való visszatéréshez azáltal, hogy a modern kor igényeihez igazodva biztonságos, tágas, barátságos környezetet teremt a kicsik számára, ahol a szülők is nyugodtan hagyják gyermekeiket napközben.

Olvass tovább »

Változik a 7-es járatok menetrendje

Az Auchan Borsod áruház kérésére, 2024. június 3-tól a 7-es autóbusz-viszonylaton minden naptípusban (ünnepnapok kivételével) a Felsőzsolca végállomásról 22:17-kor induló járat érinti az Auchan Borsod áruház megállóhelyet, a 21:47-kor induló járat helyett tájékoztat az MVK Zrt.

Olvass tovább »

A Méhek Világnapját ünnepelték az óvodások

A Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda Felsőzsolcai tagintézményben a Méhek Világnapja alkalmából tartottak foglalkozásokat ma délelőtt. A rendezvényen részt vett Szarka Tamás polgármester is, aki csemetefákkal ajándékozta meg az intézményt a jeles nap alkalmából.

Olvass tovább »

Kerékpáros Felsőzsolca – Nyeregbe pattant a város

Első alkalommal szervezte meg az önkormányzat a Kerékpáros Felsőzsolca túrát, amely nagy sikert aratott. A résztvevők a hat kilométer hosszú kerékpárút-hálózaton keresztül ismerhették meg Felsőzsolcát és értékeit. A rendezvényt kerékpáros szépségverseny is színesítette, több mint száz kerékpárost mozgatott meg az esemény.

Olvass tovább »

Bölcsődei ellátás iránti igényfelmérés

A Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde 2024. szeptemberben megnyitja kapuit
és szeretettel várja 20 hetes kortól – 3 éves korig a kisgyermekeket. A 2024-2025. nevelési év tekintetében bölcsődei ellátásra vonatkozó igényüket 2024. június 15.-ig várják.

Olvass tovább »

Áramszünet lesz május 24-án Felsőzsolcán

2024. május 24-én, pénteken 08.00 órától 12.00 óráig az MVM Émász Áramhálózati Kft. felújítás, karbantartás miatt áramszolgáltatását a város több utcáját érintően szünetelteti. Felsőzsolca Város Önkormányzata több intézményének épülete is az áramszünettel érintett területen található, így a Polgármesteri Hivatal (Szent István utca 20.), a Városüzemeltető Központ (Szent István utca 23.) és a Közösségi Ház és Városi Könyvtár (Szent István utca 2.) ezen a napon zárva tart, az ügyfélfogadás szünetel.

Olvass tovább »

Átadták Felsőzsolca első jelzőlámpáját és okos zebráját a város forgalmas pontjain

A város első jelzőlámpáját adták át a Szent István utcán, és első fényjelzésű okos zebráját a Bolyai utcán. Az önkormányzati óvodák és bölcsőde mellett, templom, egyházi óvoda, valamint bölcsőde is van a közelben, az érintett, forgalmas útszakaszokon több ezer jármű halad át naponta. A jelzőlámpa és a legújabb okos zebra az önkormányzat saját forrásából valósult meg.

Olvass tovább »