Skip to content

Városnap – Színes programok várták szombaton a Felsőzsolcára látogatókat

Fotó: Takács József

Felsőzsolca Város Önkormányzata ünnepi programsorozattal várta az érdeklődő felsőzsolcaiakat és a környező településekről érkezőket Felsőzsolca várossá avatásának 26. évfordulóján, június 23-án és 24-én. Szombaton már reggeltől benépesült a Rendezvények Háza és sportpálya.

Reggel a főzőverseny keretében 4 fős csapatok kaptak teret, délelőtt gyermekprogramok és a hagyományos Felsőzsolca – Királyhelmec öregfiúk futball mérkőzés szórakoztatta a résztvevőket, délután pedig a fellépők forgataga hozta el a lendületet. Természetesen a városvezetés és a testvértelepülésekről érkező delegációk idén is elhelyezték koszorúikat az Összetartozás Emlékparkban, a rendezvény helyszínén gyülekezőket Bánné Dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés Elnöke és Felsőzsolca polgármestere, Szarka Tamás köszöntötte.

„Felsőzsolca nagy értéke az élő, aktív nemzetközi kapcsolatrendszerünk. A városnapi rendezvénysorozatunkra idén is elfogadták a meghívást Ukrajnától Erdélyen át Szerbiáig, így együtt ünnepelhettünk testvér-településeink képviselőivel.” – fogalmazott a polgármester a koszorúzás alkalmával.

A koszorúzást követően a Freestyle Demo Team BMX flatland és MTB triálbemutatóját, valamint Naninski és Figaro előadását láthatta a közönség.
A hivatalos megnyitóra 15 órakor került sor. Szarka Tamás polgármester köszöntőjét követően, Bánné Dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés Elnöke elmondta, hogy polgármester úrral, a hivatal dolgozóival és a lokálpatriótákkal hosszú időre nyúlik vissza az együttműködésük. Jól összetartó közösség jellemzi a települést. Példázza ezt az a számos beruházás, amit az utóbbi években vittek véghez. A munka nem áll meg, a 2021-2027-es fejlesztési időszakban már 200-200 millió forint áll rendelkezésre ipari park, illetve csapadékvíz – elvezetési projektek finanszírozására.

Felsőzsolca kulturális csoportjai a színpadon
A hagyományokat folytatva, ez alkalommal színvonalas műsorral készültek a város kulturális csoportjai, nevelési-oktatási intézményei. A Felsőzsolcai Rozmaring Népdalkör, majd a Felsőzsolcai Férfi Népdalkör is dalcsokrokkal készült a közönség számára. A Zsolca Táncegyüttes, a délutáni melegben szebbnél szebb viseletekben forrósította fel a színpadot tánckoreográfiáival.  A kulturális csoportok műsorát a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda és a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde Felsőzsolcai Tagóvodájának játékos és színes fellépése zárta.

Felsőzsolca Város Önkormányzata idén is elkötelezett a környezettudatosság és a fennttarthatóság mellett, ezért a rendezvényen résztvevő helyi lakosok a jegyvásárlás alkalmával fesztivál poharat kaptak ajándékba, melyekből a rendezvény ideje alatt fogyaszthattak, óvva ezzel a környezetet.

Josh és Betty élőkoncertjén sokan kaptak kedvet a tánchoz, és rövid időre ugyan de sikerült elűzni az esőfelhőket. Az esti programoknak nem kedvezett az időjárás, ennek ellenére több ezer ember gyűlt össze a nagyszínpad előtt, hogy részese lehessen Kowalsky meg a Vega fantasztikus koncertjének. A közönség és a zenekar egyaránt kitartott a zuhogó esőben és közösen énekelték a népszerű zenekar dalait.
Az esemény az időjárás ellenére is egyöntetű sikert aratott, a városnapi programsorozat pénteken és szombaton is sokakat mozgatott meg. Nagyszerű hangulatban, méltóképpen emlékezett a várossá avatás 26. évfordulójára.

Tekintse meg galériánkat!