Skip to content

Városi nőnapi ünnepséget rendeztek – Koncerttel várták a felsőzsolcai hölgyeket

Fotó: Takács József

Városi nőnapi ünnepséget rendeztek szerdán Felsőzsolcán a Rendezvények Házában. A hölgyeket különleges műsor várta, melyet a helyi óvodások és iskolások mellett a V-Tech fellépése tett színessé.

A város hölgy lakosságának szerda délután szerveztek színes műsort a Rendezvének Házában, nőnap alkalmából. Magyarországon 1948 óta tartják minden évben március 8-án a nemzetközi nőnapot, amit az ENSZ is a világnapok között tart számon. Magyarország a nőnapi felhíváshoz először 1913-ban csatlakozott, amikor az Országos Nőszervező Bizottság röplapokat osztott. A következő évben, 1914-ben már országszerte rendezvényeket szerveztek és az eredetileg különböző időpontokban rendezett nőnapot 1948-tól március 8-án tartották meg hazánkban is.

A felsőzsolcai hölgyeket a V-Tech szórakoztatta egy koncert erejéig a nőnapi ünnepségen, amelyre szép számmal érkeztek szerda délután. A megjelentek részére a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda, valamint a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda is vidám műsorral kedveskedett a rendezvény keretében. A résztvevőket Felsőzsolca Város polgármestere, Szarka Tamás köszöntette, aki beszédében kiemelte, a nőknek nagyon fontos szerepük van a világban. Hála és köszönet illeti őket az év minden napján az élet minden területén végzett helytállásukért.
A rendezvény végén az önkormányzat virággal is köszöntötte a hölgyeket.