Skip to content

Városi Nőnapi ünnepséget rendeztek a felsőzsolcai hölgyek tiszteletére

Városi nőnapi ünnepséget rendeztek pénteken Felsőzsolcán a Rendezvények Házában. A szép számban megjelent hölgyeket Szarka Tamás polgármester és Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte. A rendezvényen fellépett Takács Nikolas.

A nemzetközi nőnapot 1948 óta Magyarországon is március 8-án ünnepeljük. Felsőzsolcán már hagyománya van a Városi Nőnapnak, a hölgyeket ez alkalommal is különleges műsor várta.
Felsőzsolca Város Önkormányzata nevében Szarka Tamás polgármester köszöntötte a megjelenteket.

„A nőknek nagyon fontos szerepük van a világban. Nevelik a gyerekeket, gondozzák az időseket, és még a munkahelyükön is helytállnak. Ők az önkormányzati rendszerünk alappillérei is, hiszen nap mint nap áldozatos munkájukkal, lendületükkel és tenni akarásukkal járulnak hozzá városunk fejlődéséhez. Ma őket is köszöntjük lakosságunk hölgy tagjaival együtt” – mondta a város polgármestere, majd szívből jövő jókívánságait tolmácsolta a résztvevő lányoknak, feleségeknek, édesanyáknak és nagymamáknak.

„Ez a nap most Önökről, nagymamákról, anyákról, nőkről, lányokról, gyerekekről, szól, akik nevelnek, karriert építenek, tanulnak, gondoskodnak és segítenek. Mi férfiak csak hálásak lehetünk mindezekért. Ezen a napon mi férfiak igyekszünk kivételes bánásmódban részesíteni hölgy ismerőseinket és fontosnak tartom, hogy ne csak ezen a napon, hanem az év 365 napján figyeljünk a hölgyekre” – emelte ki beszédében Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés alelnöke.

A műsor részeként színpadra léptek a Felsőzsolcai Napköziotthonos Óvoda óvodásai, Bársony Botond, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda tanulója Millei Lajos – Nőnapi köszöntő című versével, Hogya Zsolt alpolgármester Darvas Szilárd – A Nő teremtése című versével fejezte ki a nők iránti nagyrabecsülését és tiszteletét.

A hölgyeket Takács Nikolas szórakoztatta egy koncert erejéig, aki nem először lépett fel Felsőzsolcán. A vendégművész különleges és egyedi stílusával, lehengerlő előadásaival a kortárs magyar jazz- és könnyűzenei élet egyik meghatározó színfoltja. Olyan nagy magyar előadókkal dolgozott, mint Babos Gyula, Tony Lakatos, Charlie, Solti János. A 2010-es X-Faktor című műsorban énekelt dalaiból összeválogatott CD-je az első hét után a MAHASZ lista első helyére repítette, majd heteken át uralta azt. Eddigi pályafutása során fantasztikus hangjával több tízezer embert nyűgözött le. Sikerességét és tehetségét mi sem bizonyítja jobban, hogy telt házas koncerteket ad, fellépéseire hónapokkal korábban elfogynak a jegyek. A nőnapi ünnepségen zongorakísérőjével, Tóth Marcellel varázsolták el a felsőzsolcai közönséget. Az ünnepi műsor végén Felsőzsolca Város Önkormányzata ajándékkal kedveskedett a hölgyeknek, melyet idén is a városvezetés adott át a megjelentek részére.