Skip to content

Ünnepi testületi ülés – Kitüntetések átadása a várossá avatás 26. évfordulóján

A várossá avatás 26. évfordulóján tartott ünnepi képviselő-testületi ülést a városvezetés a Rendezvények Házában. A polgármester és a térség országgyűlési képviselőjének ünnepi beszédét követően a 2023-ban megítélt kitüntető címek átadására került sor.

Isten hozta vendégeinket! Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy együtt ünnepelhetünk. Mintha csak egy pár nap telt volna el, hogy a város tortáján meggyújtottuk a tűzijátékot, de bizony eltelt egy év. Voltak nehézségek, nem volt könnyű év, több váratlan helyzettel is szembe kellett néznünk. De mindezek ellenére, városunkat folyamatosan tudtuk fejleszteni, gazdálkodásunk stabilitását meg tudtuk őrizni. Ehhez kellet, hogy a képviselő társakkal felelős döntéseket hozzunk és azokat megfelelő módon hajtsuk végre– kezdte ünnepi beszédét Felsőzsolca polgármestere, Szarka Tamás.

Az elmúlt esztendőben a város közösségét tovább építettük, erősítettük, ehhez kelletek a civil szervezetek, melyek sokat tettek hozzá, hogy rendezvényeink sikeresek és egyre népszerűbbek legyenek. Büszke vagyok arra, hogy településünkön ennyi aktív civil szervezet működik, ezért is több millió forinttal támogatjuk munkájukat. E szervezetek jó hírét viszik településünknek és több alkalommal nagyobb megmérettetésen is részt vettek, például a Zsolca Táncegyüttes, vagy a férfi-női népdalkör. Köszönjük munkájukat és további sok sikert kívánunk nekik – fogalmazott a polgármester. A szervezetek szinte kivétel nélkül több évtizedes múltra tekintenek vissza és most engedjék meg, hogy külön megemlítsem az Együtt Felsőzsolcáért Egyesületet, akik idén 20 évesek. Köszönöm Farkas Miklós elnök úrnak és a szervezet tagjainak a közös munkát, hiszen sokrétű feladatot lát el az egyesület. Köszönöm, és kérem tapssal köszöntsük az egyesületet.

A kultúra mellett a sportot is kiemelte beszédében a polgármester.
– Nemcsak hagyományőrzésben, kultúrában jeleskedtünk az elmúlt időszakban, hanem a futball terén is történelmi győzelmet aratott a BTE Felsőzsolca. Amatőr kupa bajnok lett a csapat, köszönjük az edzőnek Gulyás Dénesnek, a játékosoknak és BTE vezetőségének. –

Szót kell ejtsünk azokról a fejlesztésekről, melyek elindultak, folyamatban vannak – folytatta beszédét. Amint a közbeszerzés lezárul, kezdődnek a bölcsőde építésének kivitelezési munkálatai, épületeinkben saját forrásból fejlesztéseket hajtunk végre, járda és út fejlesztéseket terveztünk be, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszonnyal játszótereket adtunk át. Láthatjuk, hogy sok feladat vár még ránk, hiszen az elmondottakon túl sok tervünk van még.

Köszönetemet szeretném kifejezni intézmény vezetőinknek, Molnárné Vantal Nikolettának, Mag Zsolt Sándornénak, Gladics Jánosnénak, Orosz Gábornénak, Macsuga Rolandnak, dr. Bobkó Péternek, hiszen sokat tettek azért, hogy városunk fejlődjön, színvonalas közszolgáltatásokat tudjunk nyújtani, rendezvényeink sikeresek legyenek. Köszönöm továbbá az intézményeink munkatársainak az áldozatos munkát, hiszen nem volt olyan feladat, kihívás, amit nem tudtak volna elvégezni.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Az eredményeink eléréséhez még nagyon sokan hozzátettek, akiket most nem említettem név szerint, például a vállalkozások, a média szereplői, önkéntesek, magánszemélyek. Hálásak vagyunk munkájukért, fáradozásaikért.
Ünnepelni jöttünk össze, kívánom, hogy városnapunkon mindenki érezze jól magát. Tartalmas itt létet és jó szórakozást kívánok Mindenkinek!
Isten éltesse Felsőzsolcát!

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője, köszöntőjében elmondta, huszonhat évvel ezelőtt kapta meg a település a városi rangot, tehát ahogy Felsőzsolca szlogenje is mondja, egy fiatal városról beszélünk, de ősi településről. Örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy országgyűlési képviselőként és Felsőzsolca díszpolgáraként végigkísérhette és segíthette a város fejlődését. Mert vitathatatlan tény, hogy a település ugrásszerű fejlődésnek indult az elmúlt évtizedben. Kormányzati forrásból utakat, járdákat, játszótereket, buszmegállókat építettek vagy újítottak fel, korszerűsítették, fejlesztették az óvodákat, az iskolát, a sportpályát. Felújították a közintézményeket, megépült a vállalkozók háza, kiépítettek a településen belüli kerékpárút-hálózatot, a miskolci szakaszt pedig nemrégiben adták át, így most már Felsőzsolcáról a megyeszékhelyre biciklivel is biztonságosan el lehet jutni.
Az ünnepi alkalom kapcsán Csöbör Katalin megköszönte Szarka Tamás polgármester munkáját is, aki nagyon sokat dolgozik és lobbizik a településért, és akivel konstruktív az együttműködésük – fogalmazott a képviselő.

A köszöntőket követően Felsőzsolca polgármestere az ünnepség keretében adta át a képviselő- testület által 2023-ban megítélt kitüntető címeket.

Felsőzsolca Város Díszpolgára: Dr. Magyar Erzsébet Katalin,

“PRO URBE” kitüntető címre méltó: Fehér Tibor,

Közösségi Munkáért díjat vett át: Magyari József,

Pedagógiai díjat vett át: Geskó Sándor,

“Év Polgárőre Felsőzsolca” kitüntető díjat vett át: Mihalik Ferenc,

Vasdiplomás emléklapot kapott: Nagy Béláné pedagógus.

Gratulálunk!

Az ünnepi testületi ülésen műsort adott Eperjesi Erika, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, közreműködött a Zsolca Táncegyüttes és a Csomasz Brass Band Felsőzsolca.