Skip to content

Ünnepi Könyvhét – Várták a közönséget az ünnepi rendezvényeken

Felsőzsolcán is megtartották az Ünnepi Könyvhét ünnepi eseményeit, melyek alkalmain K. M. Holmes író és Bánhidi Lilla újságíró találkozott az olvasókkal a Bárczay-kastélyban.

A 94. Ünnepi Könyvhét alkalmából szervezett programsorozat, két felsőzsolcai kötődésű írót hozott haza, hogy az író-olvasó találkozókon bemutassák könyveiket a közönség számára, megmutatva ezáltal, milyen aktív a város irodalmi–kulturális élete. Pénteken Bánhidi Lilla újságíró, író, a nemrég megjelent Sorsod Borsod című könyvét mutatta be, melyet a felsőzsolcai közönség nagy érdeklődéssel fogadott.

Lilla sokak számára ismerős, hiszen Felsőzsolcán töltötte gyermekkorát, ifjúságát, megannyi boldog, vidám emlék köti a településhez. A találkozón résztvevőket köszöntő Szarka Tamás polgármester is a gyermekkorukban – Kertekalja utcában – megélt közös élményekről, emlékekről beszélt, ismét kihangsúlyozva az élő kapcsolatok fenntartását, erősítését a Felsőzsolcához kötődő emberekkel.
A jó hangulatú beszélgetés során az író mesélt a gyerekkoráról, arról az útról, ami a szociális szakterületen szerzett diploma után a média világába vezette. Mint megtudtuk Lilla 19 év televíziózás után a regényírásban teljesedett ki. A közel négy évig tartó alkotói munka, kutatás, anyaggyűjtés és írás által született meg a regionális krimi Sorsod Borsod címmel, melyet egy kiadói pályázat hívott életre. Az alkotói munka részleteiről mesélve elárulta, hogy a közösségi élménytől az elmagányosodásig vitte gondolatait, hogy a könyv szereplőinek érzelmeit is átadhassa a történet által.  A cselekmény mozzanatai borsodi településeken játszódnak, egyik fejezete Felsőzsolcát érinti. A beszélgetés során Lilla megosztotta a történet alapeseményét, mely egy bűntény, ami mellett az olvasó megismerheti a Miskolcon és környékén felfedezhető turisztikai szempontból is kiemelkedő látnivalókat. A könyv kapcsán játékra is hívja az olvasókat, melyről közösségi oldalán részletesen tájékozódhatnak. A megható találkozásokkal teli est dedikálással és emlékeket felidéző beszélgetésekkel ért véget.