Skip to content

Ünnepi Könyvhét – Felsőzsolcai kötődésű írókkal találkozhat a közönség

K. M. Holmes írónő nyitotta meg csütörtökön az Ünnepi Könyvhét programját. Ma este Bánhidi Lillával találkozhat a közönség a Bárczay-kastélyban.

Helyi kötődésű írók az Ünnepi Könyvhét program vendégei. Író-olvasó találkozók és könyv bemutatók adják a programsorozat témáját, mely valóban megmutatja, hogy milyen aktív a város irodalmi–kulturális élete. A Könyvhét eseményeit Károly Melinda, írói nevén K. M. Holmes írónő nyitotta meg csütörtökön, aki Dario, Hazel és Megtévesztő szerelem című könyveit is bemutatta.

A találkozón Szarka Tamás polgármester elmondta, kiemelten fontos számára, hogy ezeken az alkalmakon bemutatásra kerüljenek helyi és a Felsőzsolcához kötődő tehetségek.
K. M. Holmes írónő 19 évig élt Felsőzsolcán szüleivel, itt végezte el az általános iskolát is. A írói kvalitását középiskolai irodalom tanára fedezte fel benne. A rendezvény során az írónővel Farkas Tünde beszélgetett. A Dario és Hazel című regényekből Zsekov Éva Mónika hegedűművész olvasott fel, aki zenei darabokkal tette teljessé a hallottakat.
Az írónő beszélt gyerekkoráról, az írással kapcsolatos élményeiről, történetötleteiről. Első könyve Tiéd a főszerep címmel 2020-ban jelent meg, amely egy három részes sorozattá nőtte ki magát. A könyv könnyed, laza, humoros és eseménydús. A Neked megadom magam című regényében már megmutatta az olvasóknak, hogy komolyabb talajon is megállja a helyét. Ezúttal belecsöppenünk a maffia sötét világába, ami a Dario című könyvében teljesedik ki igazán. A történet folytatásaként 2023-ban az Álomgyár Kiadó jóvoltából megjelent a Hazel című könyve. Az írónő Hazel és Dario történetével megmutatja, hogy a nehézségekből és a veszteségekből is van kiút, hogy minden mélységben ott rejlik az újrakezdés lehetősége.

A helyi kötődésű írók között kap szót ma Bánhidi Lilla újságíró, aki a Sorsod Borsod címmel megjelent könyvével lép az érdeklődők elé 17 órakor a Bárczay-kastélyban.

Az ünnepi könyvhét alkalmával, a bemutatott és dedikált könyvek megvásárolhatók, valamint a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtárban kölcsönözhetők.