Skip to content

Újabb út-, járda és parkoló fejlesztés valósult meg a városban

Felsőzsolca Város Önkormányzata bruttó 9 661 830 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Belügyminisztérium határozata alapján. Az önkormányzat a kormányzati támogatást teljes egészében út-, járda és parkoló fejlesztésre fordította.

Ennek köszönhetően újult meg a Deák Ferenc utca, és a hozzá tartozó parkoló, a Kassai utca – Petőfi Sándor utca és Nagyszilvás utca közötti – járdaszakasza, valamint a Bolyai utcán a Szolgáltató ház előtti parkoló.

A Deák Ferenc utcán az útburkolat teljes hosszban felújításra került. A szintkiegyenlítésnek köszönhetően a csapadékvíz elvezetése is megoldásra került. Az első szakaszon a meglévő rossz állapotú parkolók is felújításra kerültek, illetve a görögkatolikus óvoda kapubejárója előtti terület is aszfaltozásra került, az itt található óvodákba járók örömére.

A Kassai utca érintett járdaszakasza, a Petőfi Sándor utca és a Nagyszilvás utca között, a már korábban felújításra került Petőfi Sándor utcához csatlakozva került felújításra. A rekonstrukciónak köszönhetően, az új járda kiszélesítésre került. Ezen a szakaszon a meglévő gyalogátkelőhely utasváró részére is új aszfalt került, illetve a meglévő kiemelt szegélyt 4 méter hosszon új, süllyesztett szegélyre cserélték. A Nagyszilvás utca felőli végen a meglévő kiemelt szegély elbontását követően, 3 méter hosszon került telepítésre süllyesztett szegély. A buszmegálló 19 méteres szakaszán, az aszfaltburkolat felbontását és szintkiegyenlítését követően szintén új aszfaltburkolatot kapott a régi aszfaltszint magasságának megtartása mellett. A járdaszakaszon az új aszfalt burkolatot a meglévő kerítés lábazatokhoz zárták.

A Bolyai utcán található parkoló burkolata 45 méter hosszban és 6 méter szélességben került felújításra a Szolgáltató ház előtt. A rekonstrukció során a parkolót a járda felőli oldalán szegélyező, rossz állapotú szikkasztó árok rendbetétele is megtörtént. Itt az árok tisztítását követően új beton lapok kerületek beépítésre – tájékoztatott az önkormányzat az átadást megelőző sajtótájékoztatón.