Skip to content

Új sószórógépet vásárolt az önkormányzat

A hatékonyságot növelő sószóró gépjármű üzembe helyezését követően a városüzemeltetés a városi útvonal teljes hosszának csúszásmentesítését képes elvégezni többszöri újra rakodás nélkül.

Az önkormányzati szerv a téli intézkedési terv szerint november 1-től március 31-ig téli ügyeletet tart, hogy a város út-és kerékpárút hálózata, valamint a közintézmények előtti járdák a balesetmentes közlekedésre alkalmasak legyenek. Ahhoz, hogy a síkosságmentesítést minél rövidebb idő alatt lehessen elvégezni, Felsőzsolca Város Önkormányzata – kiegészítve gépparkját – egy Lisicki N-062 típusú, 1.5 köbméteres sószórót vásárolt.

Az új sószóró gépjárművel a korábbiakhoz képest hatékonyabbá válik a város útjainak hintőanyaggal történő megszórása, mivel ehhez nincs szükség többszöri rakodásra – mondta Szarka Tamás polgármester.

Az ügyeletnek köszönhetően, amennyiben az időjárás indokolttá teszi, a Felsőzsolcai GAMESZ munkatársai hajnalban kezdik el a munkát, hogy a reggeli forgalomra az utak már le legyenek takarítva, és a városban élők reggelente lehetőleg már járható utakon közlekedhessenek.

Minden feltétel biztosított ahhoz, hogy a legviszontagságosabb időjárás se bénítsa meg Felsőzsolca közlekedését – mondta Molnárné Vantal Nikoletta, a Felsőzsolcai GAMESZ igazgatója. – Mint minden évben, most is időben megkezdtük a felkészülést. Mind a gépek karbantartása, felkészítése, mind az útszóró, síkosságmentesítő anyag beszerzése és tárolása a megszokott módon zajlott. Itt tartom fontosnak megjegyezni, hogy intézményünk a síkosság-mentesítésre olyan anyagot használ, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő növényeket nem veszélyezteti. Folyamatos ügyeletet működtetünk a téli időszakban, figyeljük az előrejelzéseket, hogy az időjárási viszonyokat figyelembe véve a leghatékonyabban láthassuk el feladatainkat – tájékoztatott az intézményvezető.