Skip to content

Új kültéri játékok a helyi óvodák udvarain

 

Facebook

Új kültéri játékokat telepítettek decemberben a helyi óvoda udvarain, így a régi faszerkezetű játékok helyett ma már modern fémszerkezetű játszóvárak és dupla hinták fogadják a gyermekeket.

Játékos zsivajjal telt meg a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda mindkét udvara, ahol birtokba vették a gyerekek azokat a modern fémszerkezetű játék eszközöket, amelyeket még decemberben telepítettek a szakemberek az önkormányzatnak köszönhetően.

A régi, rossz állapotú játékok elbontását követően új fém játékokat vásárolt az önkormányzat, melyek beszerzésére és beépítésére 17 millió forintot fordított a képviselő-testület – tájékoztatott Szarka Tamás polgármester. Az önkormányzat által fenntartott óvodába több mint 200 gyermek jár, és fontos, hogy ők biztonságos körülmények között nagyon jól érezzék magukat – mondta a polgármester. Ezért is tartották fontosnak a képviselőkkel, hogy ezt a forrást a költségvetésben biztosítsák. A székhely és telephely óvoda udvarán zajló fejlesztés teljes mértékben saját forrásból valósult meg.

Az óvodák játszó udvarain 12-13 éves fa játszóeszközök biztosították a gyerekek szabad játékát mozgásigényét, melyeket az időjárás viszontagságai sajnos nem kíméltek – mondta Mag Zsolt Sándorné intézményvezető, aki hozzátette, hogy az időtálló, korszerűbb fém játékok kiválasztásához a polgármester támogatása is hozzájárult, hiszen ezek magasabb költségbe kerültek. A kombinált játszóvárak több mozgásigényt is kielégítenek, mivel van rajtuk csúszda, függőhíd és kis mászófal is, amit a gyerekek boldogan vettek birtokba a téli szünet után.