Skip to content

Új hulladékgyűjtőket helyezett ki a városüzemeltetés

Új szemetes kosarakat helyezett ki a Felsőzsolcai GAMESZ a mai napon a vidéki buszmegállókba. A szemetesek kihelyezésével nemcsak növekszik a Felsőzsolcán található gyűjtők száma, de az új esztétikus és tartós kosarak befogadóképessége is nagyobb a területek tisztán tartása érdekében.

Hiába vannak szemetesszelencék, mindig akadnak olyanok, akik néhány métert sem hajlandóak megtenni azért, hogy megváljanak a hulladékuktól – hívta fel a figyelmet egy évek óta létező problémára Molnárné Vantal Nikoletta, a Felsőzsolcai GAMESZ igazgatója, aki hozzátette, a város területein naponta elvégzik a szelencék ürítését és a szórt szemét szedését a reggeli és délelőtti órákban. Sajnos azonban a felelőtlen emberi magatartás „nyomai” már a délutáni, esti vagy a munkakezdés előtti, hajnali órákban is láthatóak bizonyos területeken.
– Tapasztalatunk az, hogy a kihelyezett hulladékgyűjtő szelencéket a jó szándékú városlakó megtalálja a szemetével, de a felelőtlen szemetelők néhány métert sem hajlandóak megtenni, azért hogy a kihelyezett hulladékgyűjtőknél váljanak meg a hulladékuktól. Folyamatosan cseréljük a régi, elhasználódott szelencéket városszerte újabb, nagyobb befogadóképességű szemétgyűjtő szelencékre – tette hozzá.