Skip to content

Új bölcsőde – Tavasszal elkészül, várhatóan jövő ősztől várják a gyerekeket Felsőzsolcán

Facebook

Tavaszra elkészül Felsőzsolca új önkormányzati bölcsődéje, várhatóan ősztől várják majd a gyerekeket a Park utcai óvoda szomszédságában.

Jó ütemben halad az építkezés a Bolyai utcában. A telt házzal működő óvoda szomszédságában alakítják ki a város új bölcsődéjét.

Nagy volt az igény
Felsőzsolca egy dinamikusan fejlődő város, az elmúlt években egyre több család választotta otthonául, így az igény is hamar jelentkezett egy bölcsőde kialakítására. Az új intézmény azok számára is kedvező lesz, akik itt helyben dolgoznak és azoknak a szülőknek is, akiknek más településeken van a munkahelyük. A Plathy Ida óvoda mellett egy két csoportos bölcsőde működik majd. Várhatóan tavaszra elkészül a beruházás, a gyermekeket pedig jövő ősztől várják majd.

„A beruházással segíteni kívánjuk a munkába állást, ha többen telepednek le Felsőzsolcán munkavégzés céljából az iparfejlesztéseknek köszönhetően, akkor ne legyen szűk a bölcsődei kapacitás.” – nyilatkozta Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere. „Az önkormányzat kötelezettsége az, hogy az ellátást biztosítsa. Számunkra nagyon fontos az előzetes kalkuláció, hogy mikor és hogyan nyitunk meg egy új intézményt. Ez egy nagyon fontos időszak az életünkben, és ez befolyásolni fogja a többi intézmény életét is. Nemcsak az a feladatunk, hogy kialakítsunk új intézményeket, azt szeretnénk, ha optimális szinten és jól működne a bölcsődénk” – tette hozzá a polgármester.

Az önkormányzati bölcsőde építése mintegy 420 millió forint összegű pályázati támogatásból valósulhat meg. A bölcsőde épülete nem csak a kor elvárásainak felel majd meg építészeti és bölcsődei szakmamódszertani szempontból, hanem az átgondoltsága miatt a gyermekek harmonikus személyiségfejlődését is szolgálja. A kivitelezés során olyan anyagok, eszközök kerülnek beépítésre, amelyek ezt segítik elő.

Továbbra is kérik az építkezés környezetében élők, illetve az óvodába látogatók szíves türelmét és megértését, valamint kérik a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek az érintett útszakaszokon.