Skip to content

Tűztövist ültettek a Kazinczy utcán

Lakossági kérésre tűztövis cserjék ültetésére került sor a Kazinczy utcán. A 180 db cserje mellé hamarosan vérszilva fákat is ültetnek a városüzemeltetés munkatársai.

Lakossági kérésre kerültek elültetésre a tűztövis cserjék tegnap délelőtt a Kazinczy utcán. Az utcában fennálló probléma megoldása mellett, a település zöld felületeinek növelése érdekében hamarosan vérszilva fákat is ültetnek.

– A lakosság kérésére került kiültetésre a 180 db tűztövis cserje, melyet a közeljövőben kiegészít még több vérszilva fa is. Az ültetéssel egy régóta fennálló problémát szerettünk volna orvosolni. A terület elég problémás, mind a forgalom, mind a szemetelés tekintetében. Reméljük, hogy ezt követően a terület karbantartása és a folyamatos jelenlét a szemetelők kedvét is visszaszorítja – mondta Molnárné Vantal Nikoletta, a Felsőzsolcai GAMESZ igazgatója.

A tűztövis cserje az örökzöld növények családjába tartozik. Évelő növény, amely 2-4 méter magasra nő. Ágai erőteljesek és tövisesek, emiatt gyakran ültetik sövényként, mely így megfelelő por és zajfogó. Termése rendkívül díszes és tápláló, és vonzza a madarakat. Szép dísznövénynek számít fehér vagy krém színű virágaival – tudtuk meg Szirovicza István, önkormányzati kertésztől.