Skip to content

Történelmi pillanat Felsőzsolca életében – Polgármesteri bejegyzés az eddigi legnagyobb Felsőzsolcán megvalósult beruházásról

Történelmi pillanat Felsőzsolca életében! Néhány perccel ezelőtt ért véget a GKN Automotive Hungary Kft. Felsőzsolcai Ipari Parkban létesített gyárának hivatalos megnyitója. Városunk életének eddigi legmeghatározóbb, mondhatni történelmi pillanata ez, hisz a mostani a legnagyobb beruházás, mely ipari zónánkban létesült – jelentette be Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere hivatalos közösségi oldalán.

– A GKN Automotive Hungary Kft. az autóipari hajtásrendszer-gyártás globálisan vezető vállalata. Az 52 milliárd forintos beruházás 35 ha területen valósul meg, év végéig 200 új munkahelyet teremtve városunkban. A tervek szerint a termelés ténylegesen a következő hetekben indulhat el.
Mint azt sokszor elmondtam, ennek a polgármesteri ciklusnak az egyik célkitűzése a munkahelyteremtő beruházások Felsőzsolcára hozatal, ezzel is biztosítva, hogy a színvonalas fejlesztésekkel fiataljainkat itthon tartsuk, hazahívjuk. A mai átadó ünnepség mérföldkő városunk életében, mely ennek a munkának egy új fejezetét nyitotta meg. Sokat dolgoztunk ezért a beruházásért az elmúlt évben, mely sokaknak biztosít lehetőséget, életcélt.
Önkormányzatunk mindent megtesz, hogy a cég otthon érezze magát itt Felsőzsolcán.
Köszönet a Kft. vezetőségének a bizalomért! – olvasható a bejegyzésben.