Skip to content

Toborzó Emlékfutás 2022 – Felsőzsolcára is megérkeztek a katonák

Május 17-én 23:45-kor Felsőzsolcán is keresztül futottak a katonák. A sportrendezvény résztvevőit Szarka Tamás polgármester fogadta a Hősök terén.

A Magyar Honvédség, az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért és a Katonaolimpikonok Baráti Kör szervezésében létrejött, egész országon átívelő emlékfutás Felsőzsolcát is érintette.

A 219 településen áthaladó, 1830 kilométert lefutó váltó tagjait hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák alkotják. A szervezők a programsorozattal az egészséges életmód és a katonai hivatás népszerűsítése mellett szeretnének méltó módon emlékezni a sorsdöntő történelmi eseményekre, a katonahősök önfeláldozó tetteire.
A rendezvény célja erősíteni a civil társadalom és a honvédség kapcsolatát, illetve felhívni a figyelmet a honvédelem ügyére.

A toborzó futás útvonala Felsőzsolcán május 17-én 23 óra 45 perckor haladt át. A váltófutás résztvevőit Szarka Tamás polgármester fogadta a Hősök terén, ahol stafétájukra kötötte Felsőzsolca város emlékszalagját, ezzel is támogatva a kezdeményezést.
A rendezvényen Pásztor Erik és Hogya Zsolt, Felsőzsolca Város alpolgármesterei, valamint Dr. Pásztor Tünde és Macsuga Roland önkormányzati képviselők is részt vettek.

A május 6. és május 20. között megrendezett kéthetes futáshoz a települések jelzőtábláinál bárki csatlakozhat. A szervezők az egyes helyszíneken különféle bemutatókkal, véradással, megemlékezésekkel, valamint kulturális programokkal várják az érdeklődőket.