Skip to content

Tisztelet a bátraknak– Megemlékezés és koszorúzás március 15-én

A mi feladatunk megélni a múltat, mert aki nem teszi meg, annak nincs jövője – mondta Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megemlékező műsorán, ma délelőtt a Hősök terén.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország történetének meghatározó eseménye, a modern nemzeti identitás egyik alapköve, melyről a múlt évi ünnepség nélküli, csendes főhajtás után idén újra méltó módon tudtak megemlékezni Felsőzsolcán.

 

Az ünnepségen a Csomasz Tóth Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola Felsőzsolcai Tagintézményének Fúvószenekara biztosította a térzenét, majd Szarka Tamás polgármester köszöntője után Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mondta el ünnepi beszédét.

A Zsolca Táncegyüttes műsorát a Rozmaring népdalkör és a Férfi népdalkör dalcsokra követte, majd a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda és a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda műsora következett.

 

Az ünnepségen Szarka Tamás polgármester beszédében kiemelte a múlt megélése nagy jelentőséggel bír.

Büszkének kell lennünk Felsőzsolcára, hiszen itt áll azon emlékmű, mely a magyar hősiesség szimbóluma. A mi feladatunk megélni a múltat, mert aki nem teszi meg, annak nincs jövője.”

 

A városi ünnepség végén koszorúkkal emlékeztek a forradalom és szabadságharc nagyjaira a Hősök terén álló emlékműnél, majd az ünnepség a Szózat közös eléneklésével ért véget.

 

Fotó: Takács József