Skip to content

TeSzedd! – Tisztítsuk meg Felsőzsolcát

Idén áprilisban várják a TESZEDD! aktivistákat. Felsőzsolcán április 22-én, 10 órakor kezdődik a szemétszedés az Árvízi Emlékparknál.

Idén 11. alkalommal valósul meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ami ma hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma. Az akció szervezője és koordinátora az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI). A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei az Energiaügyi Minisztérium támogatásával.

Felsőzsolca ahogy minden évben, ez alkalommal is csatlakozik a mozgalomhoz, hogy közösen tisztítsuk meg szűkebb-tágabb környezetünket. A városi szemétgyűjtési akció koordinátora idén is Szarka Tamás, városunk polgármestere.

Időpont: 2023. április 22. 10:00 óra 

Találkozási pont: Árvízi Emlékpark

Fontos, hogy ne késs el, azért, hogy együtt tudjon elindulni a csapat szemetet szedni! Az akció minden helyszínen addig tart, amíg el nem fogy a szemét, vagy az időjárás és az önkéntesek lelkesedése lehetővé teszi.

Mit „teszeddhetsz”?

Csak olyan szemetet, ami nem veszélyezteti a testi épséged és az egészséged.   A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjtünk zöldhulladékot sem! 

Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.  

A TeSzedd! keretében nem gyűjtünk szelektíven, mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.  

Mit hozz magaddal?

Olyan dolgokat, amelyekre szükséged lehet napközben, így például enni- és innivaló, allergia elleni gyógyszer vagy más gyógyszerek. Célszerű még magaddal vinni kézfertőtlenítőt, azért, hogy amennyire csak tudod, óvd magad a fertőzésektől! Kényelmes, sportos, laza, zárt ruhában gyere, olyanban, amilyenben jól érzed magad és nem ázol el!