Skip to content
HÍREK TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Idén októberben is lesz TESZEDD! Október 22-én, 9:00 órakor várják az önkénteseket az Árvízi Emlékparknál.

Idén immár kilencedik alkalommal valósul meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ami ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei.

Felsőzsolca idén is csatlakozik a mozgalomhoz, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. A városi szemétgyűjtési akció koordinátora idén is Szarka Tamás, városunk polgármestere.

 

Találkozzunk 2021. október 22-én, 9:00 órakor az Árvízi Emlékparknál.

 

Fontos, hogy ne késs el, azért, hogy együtt tudjon elindulni a csapat szemetet szedni! Az akció minden helyszínen addig tart, amíg el nem fogy a szemét, vagy az időjárás és az önkéntesek lelkesedése lehetővé teszi.

 

Mit „teszeddhetsz”?

Csak olyan szemetet, ami nem veszélyezteti a testi épséged és az egészséged.   A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjtünk zöldhulladékot sem! 

Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.  

A TeSzedd! keretében nem gyűjtünk szelektíven, mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.  

 

Mit hozz magaddal?

Olyan dolgokat, amelyekre szükséged lehet napközben, így például enni- és innivaló, allergia elleni gyógyszer vagy más gyógyszerek. Célszerű még magaddal vinni kézfertőtlenítőt, azért, hogy amennyire csak tudod, óvd magad a fertőzésektől! Kényelmes, sportos, laza, zárt ruhában gyere, olyanban, amilyenben jól érzed magad és nem ázol el!