Skip to content

TeSzedd! – Áprilisban ismét Tisztítsuk meg Felsőzsolcát

Idén is várják a TESZEDD! aktivistákat Felsőzsolcán. Április 27-én, 9 órakor kezdődik a szemétszedés az Árvízi Emlékparknál.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 12. alkalommal kerül megrendezésre az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az akció szervezője és koordinátora az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.)
Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket.

Felsőzsolca ahogy minden évben, ez alkalommal is csatlakozik a mozgalomhoz, hogy közösen tisztítsuk meg szűkebb-tágabb környezetünket. A városi szemétgyűjtési akció koordinátora idén is Szarka Tamás, városunk polgármestere.

Várunk minden környezetért tenni akaró önkéntest az idei TeSzedd! akcióra 2024. április 27-én, 9:00 órakor találkozási pontunkon az Árvízi Emlékparknál!

Kiemelt jelentőségű, hogy kizárólag olyan hulladék gyűjthető, amely nem veszélyezteti a testi épséget és az egészséget!

Gyűjthető bármi, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető, zsákban elhelyezhető és elszállítható. Főként a háztartási jellegű hulladékok összegyűjtésére koncentrálunk.

Nem gyűjthetőek– tehát nem kerülnek elszállításra – a következő hulladéktípusok:

  • építési-bontási törmelék;
  • festék, festékmaradvány, festékdoboz;
  • gyógyszer;
  • autó akkumulátor, motorolaj, autóalkatrész;
  • elektromos és elektronikai berendezés;
  • gumiabroncs;
  • ágymatracok, bútorok;
  • zöldhulladék.

A TeSzedd! keretében nem gyűjtünk szelektíven, mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.  

Mit hozz magaddal?

Olyan dolgokat, amelyekre szükséged lehet napközben, így például enni- és innivaló, allergia elleni gyógyszer vagy más gyógyszerek. Célszerű még magaddal vinni kézfertőtlenítőt, azért, hogy amennyire csak tudod, óvd magad a fertőzésektől! Kényelmes, sportos, laza, zárt ruhában gyere, olyanban, amilyenben jól érzed magad és nem ázol el!