Skip to content

Teltház fogadta Berecz Andrást Felsőzsolcán

Fantasztikus este részesei voltak, akik tegnap a Sajó-Parti Nemzeti Estek rendezvényt választották. A Felsőzsolcán nagy hagyománnyal rendelkező esemény meghívott vendége ez alkalommal Berecz András, Kossuth-díjas ének- mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész volt, aki végtelen kedvességével ragadta magával a közönséget.

Hatalmas volt az érdeklődés a Sajó-Parti Nemzeti Estek iránt, melynek meghívott vendége ez alkalommal Berecz András, Kossuth-díjas ének- mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész volt. A Bárczay-kastély megtelt élettel, ugyanis teltház fogadta a méltán híres vendéget, akit négy évtizedes barátság fűz a rendezvény házigazdájához, beszélgetőtárshoz, Papp Ferenchez.
Az est első részében szó esett életútról, hajtűkanyarokról, melyeknek köszönhetően a művész megtalálta hivatását, ahogyan ő fogalmazott „megérkezett”. Végtelen kedvességgel beszélt családjáról, gyermekkoráról, ami nagy hatást gyakorolt életére, valamint atyai büszkeségéről, gyermekeiről, akik mind tovább örökítik a tőle tanultakat. A beszélgetést mesemondás követte. Hazug Pistabácsi megpróbáltatásainak humorral fűszerezett történeteiben felfedezhettük az élet nagy igazságait.
Az est Berecz Andrással lehetővé tette, hogy a humornak köszönhetően átlendüljünk a pillanatnyi nehézségeken, a közös nevetés megmutatta milyen jó érzés összetartozni, ezáltal a közönség egy röpke órára összekapcsolódhatott. A fantasztikus est zárásaként a „honát kereső” ember dalát is hallhattuk előadásában.