Skip to content

Téli munkálatok

Felsőzsolca városüzemeltetési feladatait a Felsőzsolcai GAMESZ mindig az időjárási viszonyokat figyelembe véve látja el. Az elmúlt időszak munkavégzéseiről Molnárné Vantal Nikolettát kérdeztük.

Az elmúlt hetek változékony időjárása az elvégzett munkálatokban is változatosságot hozott. Az enyhébb, szárazabb napokon tovább folytatódtak többek között a városszerte zajló közterületeket érintő takarítási munkálatok, ideértve a járdaszakaszokat, utcabútorokat is. A fenti tevékenységeken túl a parkok, terek, játszóterek karbantartása mellett a kertészeti – avargyűjtési és faápolási – tevékenységek végzése is folyamatos. Csapadékos időben a síkosságmentesítéssel párhuzamosan a téli műhelymunkák kerülnek előtérbe.  

– Elektromos gépeink karbantartása a tavaszi munkálatok kezdetén biztosítja a zökkenőmentes munkavégzést. Ilyenkor végezzük továbbá járdáink, utcáink állapotának felmérését, az év folyamán elvégzendő padkázási és kátyúzási munkálatok tervezéséhez. Az elmúlt időszakban a Szent István utcán zajlott padka helyreállítás. A januári nagy esőzések miatt az utcákon felgyülemlett csapadék vízelvezető árkokba juttatását igyekeztek megoldani kollégáim, azonban ezt nagyban megnehezítették a lakosság által engedély nélkül betemetett, lefedett vízelvezető árkok – tájékoztatott Molnárné Vantal Nikoletta, a Felsőzsolcai GAMESZ vezetője.

Az energia árak emelkedése miatti épületbezárások a városüzemeltetést is érintették. Ezen bezárást kihasználva valósulhatott meg a Rendezvények Házában két mosdóhelyiség újra burkolása, a küzdőtér egy részén felszakadt padlózat kijavítása, valamint a sérült járólapok cseréje. Emellett az energetikailag megújult irodaépület belső felújítási munkálatai is folyamatosan zajlanak.
És ez csak egy kis szelet a városüzemeltetés sokrétű városszépítő tevékenységeiből…

Kérjük segítse Ön is munkájukat: amennyiben észrevétele, javaslata, kérdése van tevékenységükkel kapcsolatosan, várják üzeneteit a gamesz@felsozsolcaph.hu email-címre, névvel és elérhetőséggel ellátva, de weboldalunk probléma bejelentő felületén is jelezheti észrevételeit.