Skip to content

Tájékoztató a pótösszeírás helyszínéről és időpontjáról

Akik a háztartáshoz/lakcímhez kapcsolódóan népszámlálási kérdőívet - sem online, sem számlálóbiztos által - nem töltöttek ki, azok a pótösszeírásra 2022. november 28-ig jelentkezhetnek a polgármesteri hivatalban – tájékoztat dr. Bobkó Péter jegyző.

A 2022. évi népszámlálás során november 20-án 24.00 órakor a számlálóbiztosok lakáson történő adatfelvételi időszaka befejeződött. A válaszadás a népszámlálásról szóló törvény értelmében kötelező. Azok, akik korábban, az online adatszolgáltatási időszakban nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, és a számlálóbiztosoknak sem sikerült elérniük a november 20-án zárult összeírói időszakban, pótösszeírás keretében november 28. napjáig, a települési jegyzőt felkeresve tölthetik ki a népszámlálási kérdőívet. Felsőzsolcán a Polgármesteri Hivatalban – 3561 Felsőzsolca, Szent István u. 20. – van erre lehetőség.

A pótösszeírásra szombaton és vasárnap a 06 30 995 0674 telefonszámon, míg utoljára hétfőn, vagyis november 28-án 8.00–16.00 óra között személyesen, 16:00-24:00 óra között pedig a fent megadott telefonszámon biztosítanak lehetőséget a kitöltésre.

A népszámlálásban való részvétel törvényi kötelezettség, azonban november 28-át követően már nincs lehetőség a kérdőívek kitöltésére, e nappal az országos felmérés lezáródik.
Mivel az adatszolgáltatás kötelező, így aki megtagadja a válaszadást, közigazgatási eljárás keretében akár 200 ezer forint pénzbírsággal is sújtható.