Skip to content

Szuper családi programok március 15-én Felsőzsolcán

Felsőzsolca Város Önkormányzata ünnepi rendezvénnyel tiszteleg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc előtt, melynek keretében családi programokkal várják az érdeklődőket.

Családi napra várja a lakosságot március 15-én Felsőzsolca Város Önkormányzata, ahol idén kicsik és nagyok örömére megelevenedik a történelem.

A megemlékezések már március 14-én megkezdődnek, ekkor nyílik Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész, grafikus Zászlók című kiállítása a Bárczay-kastélyban, március 15-én pedig 10 órától folytatódik az ünnepi programsorozat a Hősök terén és a Vállalkozás Segítő Központ (VSK) udvarán. Ennek keretében a B.A.Z. Megyei Huszár és Lovas Hagyományőrző Egyesület közreműködésével tartja ünnepi megemlékezését és koszorúzását az önkormányzat, majd a Huszártáborban élő történelem órán mutatják be a korabeli viseletet, és avatnak be a huszárélet rejtelmeibe. A rendezvényre látogatókat Kádár Ferkó Fotószínháza mellett Ügyeskedő – ünnephez kapcsolódó kézműves foglalkozás és népi játszóudvar is várja.

Érdemes tehát kilátogatni a Hősök terére március 15-én!

További részletek a plakáton: