Skip to content

Szünidei matiné a Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központban

Kavicsfestés, sorverseny, Sajó parti séta és bűnmegelőzési előadás is szerepelt a Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ által szervezett nyári napközis tábor programjai között, amelyre egy héten keresztül várták a hátrányos helyzetű gyerekeket.

Egy héten keresztül várták a szolgálattal kapcsolatban álló hátrányos helyzetű gyerekeket a Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ családgondozói a június 19. és 23. között megrendezett Szünidei matiné elnevezésű napközis táborba. A tábor keretében a délelőtt folyamán, 9:00 órától 12:00 óráig minden nap valami érdekességgel foglalkoztak az általános iskolás korú gyermekekkel, így kavicsfestés, sorverseny, Sajó parti séta, és bűnmegelőzési előadás is szerepelt a programok között.

A gyerekek  kézműves foglalkozásokon és sport vetélkedőkön is részt vettek,  melyeket az intézmény munkatársai szerveztek részükre. A „Mesekavics” nevű játékos tevékenység során a résztvevők választott kavicsokra színes ábrákat rajzoltak, majd az ábrák köré mesét szőttek, melyet az aszfalton krétarajzban jelenítettek meg.
A tábor ideje alatt a gyerekek változó létszámmal voltak jelen – tájékoztatott Kaszáné Kovács Krisztina családsegítő.