Skip to content

Szent Iván-éj – A varázslatok éjszakája

Szent Iván-éj a fény, az élet és a szerelem ünnepe. Valamikor régen, ezen az éjszakán a teljes falu közössége a határban rakott nagy tűz mellett ünnepelt, énekkel, virrasztással és tánccal. Ezt a szokást felelevenítve június 23. napján, amikor a Nap a legmagasabban ragyog az égen és legrövidebb az éjszaka, apró csodákkal, a zene és a tánc varázsával várják a kedves látogatókat Felsőzsolcán a Bárczay- kastélyban.

A 19.30 órai kezdéssel Makramé virágtartó készítő workshopon sajátíthatják el a kézműves technikákat az érdeklődők, akik június 14. péntek, 12:00 óráig jelezhetik részvételi szándékukat a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár elérhetőségein /E-mail: kozmuvelodes@felsozsolcaph.hu Telefon:06 20 413 8582/.

21.00 órakor a zene és a tánc varázserejét és tüzes energiáját, a fennállásának idén 35. jubileumát ünneplő Zsolca Táncegyüttes hozza el mindannyiónknak.

21.30 órakor Tűzzsonglőr Show kápráztatja el a látogatókat.

A rendezvény ideje alatt, melyre a család minden tagját hívják és várják, tárlatvezetés keretében látogatható a Helytörténeti kiállítás.

Legyenek bátrak, hiszen a már megerősített szerelmeket is érdemes idén újra megpecsételni a mágikus erejű eseményen. A legtöbb fény és a legkevesebb sötétség idején a csillagok fürkészésére is lehetőség lesz ezen a csodálatos estén.