Skip to content

Szent Györgyi Albert Orvosi Díj – dr. Máté Zsolt urológus főorvos a jelöltek között

Felsőzsolcai urológus a Szent Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjei között. dr. Máté Zsolt urológus főorvost szavazatukkal támogathatják.

2017-ben alapította a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány a Szent Györgyi Albert Orvosi Díjat. A kiírás szerint „A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.”

2023-ban dr. Máté Zsolt urológus főorvost jelölték betegei a díjra.
– Hálásan köszönöm, hogy a jelölők úgy vélik, különleges bánásmódot kaptak tőlem a gyógyításuk során. Nem szeretném Őket cserben hagyni. Kérek ezért mindenkit, aki ismer, és jó véleménye van orvosi munkámról, hogy támogasson, és szavazzon rám – mondta a főorvos.

Máté Zsolt 1992-ben végezett a DOTE Általános Orvosi Karán, ezt követően jelenlegi munkahelyén, a B-A-Z Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Urológiai Osztályán kezdett dolgozni. A hosszú évek során számos új, és eddig nem végzett műtéti megoldást vezetett be az osztály tevékenységébe, amelynek munkáját 2015 óta osztályvezető főorvosként irányítja. 2011 óta él Felsőzsolcán, ahol számos barátra, ismerősre talált.

Aki úgy érzi, megérdemli a díjat, mondjon köszönetet és támogassa szavazatával a http://szentgyorgyialbertorvosidij.hu/ honlapon március 20. napjáig.