Skip to content

Sport és egészségnap Felsőzsolcán – 24 órás futás, jótékonyság és szűrővizsgálatok várják az érdeklődőket

A tavalyi év sikere után, idén szeptember 9-én, pénteken veszi kezdetét a 24 órás futás. A sport és egészségnap keretében több mozgásformát is kipróbálhatnak majd az érdeklődők. Jótékonysági körrel is készültek a szervezők, melynek nevezési díjával (becsület kassza) az Atópiás, allergiás gyermekekért alapítványt támogatják majd. Ezen kívül egészségügyi szűrővizsgálatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak a Felsőzsolcai Sportpályán.

A 2021-es év 24 órás futásának sikere után 2022-ben ismételten megrendezik a sporteseményt. A sport és egészségnap időpontja szeptember 9-e, péntek 10 óra – szeptember 10-e, szombat 13 óra.
A rendezvényen belül rendezendő 24 órás futásra az online nevezések szeptember 8. 12 óráig adhatók le a város rendezvényportálján: https://felsozsolca.alpin-it.hu/24-oras-futas/
A minimális futási idő 15 perc.

Szeptember 10-én, 10 órától a gyermekekért tornázhatnak Szedlákné Monoczki Andrea aerobic oktatóval. A jótékony céllal létrehozott tornával, mely ingyenes, de árával: 2.500 ft (becsület kassza), az Atópiás, allergiás gyermekekért alapítványt támogatják.
A mozogni vágyók egy fergeteges zumba órán is részt vehetnek majd Macsiné Pásztor Vivien Annával.
A délelőtt folyamán egészségügyi szűrővizsgálatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak a szervezők, a Miskolci Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának és a Felsőzsolcai Egészségház orvosainak és védőnőinek közreműködésével.