Skip to content

Sikert arattak a helyi termelők Felsőzsolcán

Első alkalommal rendezték meg a Helyi termelők napját Felsőzsolcán.

A szervezők hagyomány teremtő céllal szervezték az eseményt, hogy lehetőséget biztosítsanak a felsőzsolcai termelők számára termékeik bemutatására és árusítására.  A csapadékmentes időjárás ellenére is többféle gyümölcsből, gyümölcskészítményből válogathattak az érdeklődők.

A rendezvény nem csak az agráripari ágazatcsoport részeseinek és partnereinek igyekszik minél szélesebb körű és minél hatékonyabb lehetőséget biztosítani a kapcsolatteremtésre, a kapcsolatok elmélyítésére, hanem a kézművestermékeket, lakásdíszeket és virágkompozíciókat készítő kisvállalkozások részére is.

A programban a méhészeti termékek, zöldség- gyümölcs, kertészeti termékek mellett a helyi hagyományok is fontos szerepet kaptak. A színpadi programok során bemutatkozhattak a kiállítók, akik számtalan kiállított termékükkel vonzották a látogatókat, valamint felidézésre kerültek a szüreti hagyományok is. A rendezvényen Felsőzsolca Város Önkormányzata is saját standdal képviseltette magát. A kilátogató vendégek élénken érdeklődtek az önkormányzati stand termékei iránt, melynél különböző ízesítéssel készített kecskesajtok kóstolására is lehetőség nyílt. A helyi termékek közül a gyümölcs volt a favorit, de kelendők voltak a mézek és sajtok is. A jó hangulatú és népszerű eseményen nagy sikert aratva mutatkoztak be a felsőzsolcai helyi termékek.