Skip to content

Sikerrel zajlott az I. Nyugdíjas Városi Ki Mit Tud?

 Fotó: Takács József

Facebook

Sikerrel zajlott tegnap az I. Nyugdíjas Városi Ki Mit Tud? - a Rendezvények Házában, ahol Felsőzsolca Város polgármestere is köszöntötte a megmérettetésre érkezőket. Az önkormányzat szervezésében megvalósult rendezvényen szakmai zsűri döntött produkciók közül a legjobbakról.

Első alkalommal várta a Nyugdíjas Városi Ki Mit Tud? azokat a szépkorúakat, akik tehetségesnek érzik magukat és ezt szerették volna társaiknak is megmutatni. A vetélkedőn három kategóriában – vers, szólóének és kórus – mérhették össze tudásukat a versenyzők. A Ki Mit Tud? nyitott, itt azok is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, akik nem élnek klubszerű életet.

A rendezvényt ünnepélyes keretek között Felsőzsolca polgármestere nyitotta meg, aki elmondta a városvezetés számára fontos az idős korosztály megbecsülése. Szarka Tamás kiemelte, hogy sok nyugdíjas nem családban él, ezért törekednek arra, hogy közösségeket hozzanak létre a nekik szervezett programok által, melyeken a szépkorúak nagyon aktívan vesznek részt, példát mutatva a fiatal generáció számára.

„Az önkormányzati rendszerünkben kiépült egy egész éves programsorozat. Az Idősek Világnapja, Idősek karácsonya mellett egyéb programok is rendelkezésükre állnak, például előadások, klubfoglalkozások, kirándulások, egészségmegőrző rendezvények és rendszeres foglalkozások, mint a Fitten és egészségesen idős korban is. Vannak pályázatok is, melyekben nagy örömömre szintén aktívan vesznek részt szépkorú lakosaink. Ezeket azért szervezzük, hogy a nyugdíjasoknak legyen lehetőségük kikapcsolódni, szórakozni, mozogni”hangsúlyozta a polgármester.

A nagyszínpadi produkciókat háromtagú zsűri értékelte: Fecske Csaba, József Attila-díjas költő, Veszprémi Miklósné, nyugdíjas ének-zene tanár és Oroszné Baksay Sára, a Zsolca Táncegyüttes művészeti vezetője.
– Nagyon színes volt a paletta – mondta Fecske Csaba költő, a szakmai zsűri elnöke, értékelő beszédében. – Láthattuk, mennyire aktívak és mennyi minden iránt érdeklődnek a nyugdíjasok. Ez a Ki Mit Tud? is ezt mutatja, és nagy örömet és feltöltődést okozott a produkciók zsűrizése, amelyek más színpadokon is megállnák a helyüket. Kívánom, hogy folytatódjon ez a rendezvény, és bízom benne, hogy a következő alkalommal is könnyeket csalnak a szemembe a résztvevők színvonalas előadásukkal. –

A vetélkedő legjobbjait minden kategóriában díjazták. Az oklevelek mellett serlegeket, érmeket, az első helyezettek részére pedig a Miskolci Nemzeti Színház előadásaira szóló jegyeket adott át Szarka Tamás polgármester. Az idősek Ki Mit Tud? -ját a jövő évben is megrendezik Felsőzsolcán.

Díjazottak:

Vers kategóriában:
I.
helyezett: Kun Attiláné
II. helyezett: Dr. Berta Lászlóné
III. helyezett: Eszlári Jánosné

Szólóének kategóriában:
I.
helyezett: Dr. Berta László
II. helyezett: Szoták Tamás
III. helyezett: Orosz László

Kórus kategóriában: a Felsőzsolcai Férfi Népdalkör kiemelkedő produkcióját jutalmazta a zsűri.

A kategóriákon belül 3 db különdíjat ítéltek oda az alábbi előadóknak:

Nagy Tamásné – vers
Bredács László – vers
Zelencz László – szólóének

A vetélkedő végén egy megható közös énekléssel búcsúztak egymástól a résztvevők.