Skip to content

Sikeresen szerepelt a Felsőzsolcai Férfi Népdalkör Karcagon

A Karcagi Napsugár Nyugdíjas Klub és az Akácliget Gyógy-és Strandfürdő 2022. május 7-8-án tartotta a VIII. Országos Nyugdíjas Művészeti Fesztivált, melyen sikeresen szerepelt a Felsőzsolcai Férfi Népdalkör.

A VIII. Országos Nyugdíjas Művészeti Fesztiválra kapott meghívást a Felsőzsolcai Férfi Népdalkör. A felsőzsolcai együttes élt a meghívás adta lehetőséggel és az önkormányzat utazáshoz nyújtott segítségével részt vett az eseményen. A 18 dalos – és hozzátartozói – mellett az ország különböző településeiről 26 egyesület, klub, szólóénekes lépett fel érdekes, tetszetős produkcióval, folyamatos műsor keretében a fürdő területén felállított sátor színpadán.

A felsőzsolcai együttes ez alkalommal két dalcsokrot adott elő, az egyik a Jászsági, a másik Erdélyi dalokból készült összeállítás volt. A csoport nagy hangerejének, jól begyakorolt, precíz együtténeklésnek és a dalok jó hangzásának köszönhetően műsorukkal ismét öregbítették Felsőzsolca hírnevét. A népdalkör szereplését a közönség és a rendezők olyannyira sikeresnek minősítették, hogy a helyszínen újabb meghívást kaptak a jövő évi szereplésre.

A nagyszerű rendezvény remek szórakozási lehetőséget biztosított a fürdő közönsége számára. A sok mosolygó nyugdíjas részvételével végül közös éneklésre került sor, ahol a népdalkör tagjai ismét kitettek magukért – számolt be Bredács László, akitől megtudtuk, a szervezők hittek és bíztak abban, hogy a kétéves kényszerszünet után felébred mindenkiben a vágy a remek gyógyfürdő, szabad levegő, napsütés, baráti találkozók iránt, ahol a részt vevők jó hangulatban, vidáman mutatják be műsoraikat, énekelnek, táncolnak.