Skip to content

Saját forrásból ivóvízhálózat rekonstrukció

Véget ért a saját forrásból végzett ivóvízhálózat rekonstrukció a városban, amelyet az ÉRV Zrt. munkatársai mintegy egy hónapon keresztül végeztek. A fejlesztésnek köszönhetően, így már korszerű technológián keresztül érkezik az ivóvíz a településre és jelentősen csökkent a csőtörés kockázata is.

Július 17. és augusztus 28. között került elvégzésre az ivóvízhálózat rekonstrukciója Felsőzsolcán, melyre az elavult csővezeték miatt volt feltétlenül szükség. A saját forrásból történő fejlesztés során az elavult vezetéket a Bolyai utca végén, a 37-es számú főúttól a Gózon Lajos utcáig rendkívül gyors, roppantásos módszerrel cserélték ki az ÉRV Zrt. munkatársai. Az eljárás előnye, hogy a felújítás minimális földmunkával jár és csupán néhány órákra maradt ki a vízszolgáltatás.

Nagyon fontos kiemelni, hogy Felsőzsolca város vízellátása ezen a csővezetéken keresztül csatlakozik a regionális vízellátó rendszerhez, ezért üzemeltetés biztonság szempontjából kiemelt jelentőségű ennek a hálózat rekonstrukciónak az elvégzése a városban – nyilatkozta Győrfi Levente, csúcsvízmű szolgáltatás üzemvezető.

Mint megtudtuk az önkormányzattal közösen a jövőben is folytatni kívánják ennek a vezetéknek a szakaszos rekonstrukcióját. A most 242 folyóméter hosszan KPE csővezetékkel kiváltott vezetékszakasznak a végpontjától indulva 320 folyóméter folytatódik majd a fejlesztés. Ezen szakasz tervezését a társaság elkezdte és várhatóan az idén meg is valósul. Természetesen ezen kívül több üzemeltetés biztonság fokozására irányuló beruházást, felújítást is végeznek a településen, többek között bekötő vezetékek cseréjét, szakaszoló tolózárak cseréjét, valamint tűzcsap cseréket, mint ahogy a korábbi években is.

Ezúton szeretném megköszönni a gyors munkát, hiszen maga a befejezése, illetve a projekt végrehajtása kevesebb, mint egy hónap alatt végbement. Fontos volt a lakosság számára ez a felújítás, hiszen egy olyan régi típusú csővezetéken kaptuk az ivóvizet a településünkre, amely már rendkívül elavult volt. Olyan problémákat okozhatott volna esetlegesen egy csőtörés, hogy az egész települést ki kell zárni a vízszolgáltatásból. Mint említettem nagyon rövid idő alatt sikerült megvalósítani a fejlesztést, így most már a modern technikának megfelelő csőhálózat került a régi vezeték helyére és így biztonságosabbá és természetesen egészségesebbé vált a vízszolgáltatás településünkön – nyilatkozta Szarka Tamás polgármester a műszaki átadást követően.