Skip to content

Programdömpinggel kopogtat a tavasz

Fotó: Illusztráció

A tavasz közeledtével nemcsak a jó idő köszönt be, hanem egyre több programot is szerveznek. Felsőzsolcán az elkövetkezendő időszakban minden hétre jut rendezvény.

I.Felsőzsolcai Disznótoros

Február 10-én a kulináris élvezeteké lesz a főszerep Felsőzsolcán, ahol a helyi civilek támogatása mellett lehet majd megízlelni a Disznótoros gasztronómiai kínálatában felsorakoztatott ételeket.

Házasság Hete

Február 11-18-ig között programjaival Felsőzsolca Város Önkormányzata ismét csatlakozik a rendezvénysorozathoz. Idén is köszöntik majd a jubiláló párokat, a párkapcsolatban élők részére pedig randevúval készülnek. A jelentkező házaspárok február 12-én ajándékban részesülnek a polgármesteri hivatal dísztermében, míg most először a szerelmesek, jegyes párok részére is programmal készül az önkormányzat. Kapcsolódva programsorozathoz egy több állomásos, játékos Felsőzsolcai Randevúra várják a párokat február 17-én, szombaton 10 órakor a díszteremben. A rendezvény idejére gyermekfelügyeletet a Bárczay-kastélyban biztosítanak. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, ezért kérik, hogy részvételi szándékukat és a gyermekfelügyelet iránti igényt legkésőbb 2024. február 7. szerda 16 óráig jelezzétek a hazassaghete@felsozsolcaph.hu e-mail címen vagy a 06 46/613-000-ás telefonszámon. A jubiláló párok jelentkezését is a fenti elérhetőségeken várják.
Érdemes részt venni a randevún, mivel a játék nyereménye egy romantikus vacsora.

Kastélypódium

Új programsorozat indul a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár szervezésében, Kastélypódium címmel. A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben mutasson be értéket képviselő művészeket, produkciókat. Első alkalommal február 16-án, 17 órától Lajos András, a Miskolci Nemzeti Színház színészének előadásában, az Egy disznótor pontos leírása című monodrámát élvezheti a felsőzsolcai közönség a Bárczay-kastélyban.
A rendezvény ingyenes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött.  Regisztrálni a kozmuvelodes@felsozsolcaph.hu e-mail címen lehet 2024. február 15-ig!

Városi Nőnap

Idén március 8-án 17 órától nem akármilyen módon ünneplik majd meg a nőket. A hagyomány szerint az önkormányzat szervezésében a Rendezvények Házában várják majd a hölgyeket, akiket a felsőzsolcai oktatási intézmények növendékei és Takács Nikolas lepi majd meg az ünnepi műsor keretében. A hölgyeket köszönti: Szarka Tamás polgármester.

Március 15.

Természetesen idén is megemlékeznek az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról városunkban. Az ünnepi programok március 15-én, pénteken lesznek, a Hősök terén és a VSK udvarán Családi nap keretében színes programokkal várja a lakosságot az önkormányzat.

Nyugdíjas Ki Mit Tud?

Márciusban az is kiderülhet, hogy Ki Mit Tud? ugyanis az önkormányzat meghirdette Felsőzsolca első Nyugdíjas Ki Mit Tud vetélkedőjét, ami március 23-án kerül megrendezésre. A város nyugdíjasai kórus, szóló ének, tánc és vers kategóriákban indulhatnak a fődíjért, valamint a dicsőségért. Nevezni március 14. 16 óráig lehet a Közösségi Ház és Városi Könyvtár elérhetőségein.

Tojásfa díszítés és Családi húsvét

Nyuszi Gyuszi és Felsőzsolca Város Önkormányzata újra hagyományőrző tojásfa díszítésére várja Felsőzsolca lakosait, óvodás és iskolás csoportjait 2024. március 26-án, 10:00 órakor a Hősök terén, március 30-án, szombaton pedig Családi húsvét keretében készülődhetnek az ünnepre.

Mindezeken felül számos programmal várja a lakosságot és a közösségeket Felsőzsolca Város Önkormányzata 2024-ben is. Kövessenek minket a részletekért, találkozzunk Felsőzsolcán!