Skip to content

Hírek - Programajánló

Az úrasztali terítők üzenetei – Koszorúzással egybekötött előadás a Szathmáry Király család tagjainak hitben, hűségben, emberségben megélt életéről

A Megbékélésért Polgári Egyesület szeretettel hívja Önt és kedves családját 2023. szeptember 22-én, a felsőzsolcai Bárczay-kastélyba megrendezésre kerülő koszorúzással egybekötött előadásra, melynek címe “Az úrasztali terítők üzenetei a Szathmáry Király család tagjainak hitben, hűségben, emberségben megélt életéről”

Olvass tovább »

Jubileumi Dalostalálkozó

Az Együtt Felsőzsolcáért Egyesület keretein belül működő Felsőzsolcai Férfi Népdalkör Jubileumi Dalostalálkozóra várja Önt és kedves családját 2023. szeptember 16-án, 16 órától a Rendezvények Házába. A találkozó Felsőzsolca Város Önkormányzata támogatásával valósul meg.

Olvass tovább »

Európai Mobilitási Hét Felsőzsolcán!

Felsőzsolca Város Önkormányzata ismét csatlakozott az idén szeptember 16. és 22. között huszonkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Európai Mobilitási Héthez. Egészségügyi szűrések, sport és színes programok várják az érdeklődőket Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi megmozdulásán Felsőzsolcán!

Olvass tovább »

III. Rimay Költészeti Fesztivál Felsőzsolcán, a Bárczay-kastélyban

A Sebő együttes és Sebestyén Márta koncertjével, valamint író-olvasó találkozóval vesz részt Felsőzsolca szeptember 14-15. napján a III. Rimay Költészeti Fesztivál programsorozatában.
A fesztivál keretében Lövétei Lázár László, Vári Fábián László, Finta Éva, Serfőző Simon, Kürti László és Tóth Zoltán író-költőkkel találkozhat a közönség Felsőzsolcán, a Bárczay-kastélyban.

Olvass tovább »
senior, elderly, people-3336451.jpg

Nyugdíjasok részére szervez kirándulást az Önkormányzat

A Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ kirándulást szervez a 65. éven felüli felsőzsolcai nyugdíjasok részére. Az augusztus 30. napján megrendezésre kerülő program férőhelyeinek száma korlátozott, ezért a részvétel a jelentkezés sorrendjéhez kötött – tájékoztat Gladics Jánosné intézményvezető.

Olvass tovább »

Az én Petőfim – Jantyik Zsolt előadása a Bárczay-kastélyban

A Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár vendége lesz Jantyik Zsolt, Artisjus és MRToN díjas zenész, szövegíró, énekes 2023. augusztus 22-én, kedden 17 órától, a Bárczay-kastély földszinti termében.
Részvételi szándék jelzése: elektronikusan a kozmuvelodes@felsozsolcaph.hu címen, telefonon a +36 20 413 8582-es számon!

Olvass tovább »

Chili klub a Bárczay-kastélyban – Társasjáték és kvíz délutánok fiatalok részére

Új programsorozatot indít a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár. A heti rendszerességgel megrendezésre kerülő társasjáték és közösségi kvíz délutánokra várják a 12-20 év közötti fiatalokat. A Chili klub első alkalommal augusztus 17-én, 17 órától várja a játékos kedvű felsőzsolcaiakat a Bárczay-kastély közösségi termében. Regisztrálni a kozmuvelodes@felsozsolcaph.hu e-mail címen lehet augusztus 16-án, 16 óráig.

Olvass tovább »
senior, elderly, people-3336451.jpg

Kirándulás – Nyugdíjasok jelentkezését várják

A Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ kirándulást szervez a 65. éven felüli felsőzsolcai nyugdíjasok részére. A július 19. napján megrendezésre kerülő program férőhelyeinek száma korlátozott, ezért a részvétel a jelentkezés sorrendjéhez kötött – tájékoztat Gladics Jánosné intézményvezető.

Olvass tovább »

Ünnepi könyvhét

Az ünnepi könyvhét keretében író-olvasó találkozókra várják az érdeklődőket 2023. június 8-án és 9-én, 17 órakor a Bárczay-kastélyba. Vendégek: K. M. Holmes és Bánhidi Lilla.

Olvass tovább »

Gyermek táncházat indít a Zsolca Táncegyüttes

Gyermek táncházába vár kicsiket és nagyokat a Zsolca Táncegyüttes június 2-án, pénteken 18 órára. A rendezvény a táncegyüttes próbatermében kerül megrendezésre (Felsőzsolca, Szent István u. 21.). A belépés díjtalan, az adományokat szeretettel fogadják.

Olvass tovább »

Hatalmas bulival indul a felsőzsolcai nyár

Felsőzsolca Város Önkormányzata jóvoltából érkezik Josh és Betty, akik egy fergeteges élő koncerttel pezsdítik fel a hangulatot. Az est fénypontja az idén 20 éves jubileumát ünneplő, töretlen népszerűségnek örvendő Kowalsky meg a Vega! A fülbemászó pop-rock dallamokkal és könnyen érthető, mégis elgondolkodtató dalszövegekkel, a teltházas aréna koncertek után Felsőzsolcán is felrobbantják majd a színpadot. Gyertek és érezzük jól magunkat, hiszen a tavaly nagy sikert aratott Vegas Show Band 2023-ban egy egészen hajnalig tartó koncerttel táncoltat meg minket!

Olvass tovább »

Telt házzal működik majd a Nyári Könyvtári tábor is!

Hamarosan véget ér a 2022/2023-as tanév és beköszönt a vakáció. Ha pedig nyár, akkor idén sem maradhatnak el az önkormányzat által szervezett és támogatott táborok. Lesznek könyvtári táborok, és sport és kreatív táborok is várják majd a diákokat. A jelentkezés korábban elindult, a könyvtári tábor első turnusába viszont már beteltek a helyek.

Olvass tovább »