Skip to content

Polgármesteri segítség – Idén is kapnak tanszercsomagot az első osztályos tanulók

A polgármester tavaly indított támogatása keretében tanszercsomaggal járul hozzá az állandó felsőzsolcai lakóhellyel rendelkező, általános iskola első osztályát kezdő diákok beiskolázásához.

A szeptemberben kezdődő új iskolai tanév nagy terhet jelent sok szülő számára, így Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere, idén ősszel is tanszertámogatást nyújt valamennyi első osztályos felsőzsolcai gyermek számára.
„Amikor bevezetésre került ez az iskolakezdési támogatás, az volt a célom, hogy valamelyest mérsékeljem a szülőkre nehezedő kiadásokat, s ez idén sincs másképp. Ebben az évben az első tanítási napon 88 kisdiák veheti át a csomagot, melynek tartalma a megfelelő füzetekkel, írószerekkel, eszközökkel, az általános iskolák követelménye szerint került összeállításra.” – tette közzé a polgármester közösségi oldalán.

A tanszercsomagok összeállítása idén is az iskolák által küldött lista alapján történt. A tanszercsomagokra minden Felsőzsolcán állandó lakóhellyel rendelkező első osztályos tanuló jogosult rászorultságtól függetlenül.
A csomagok átadása a felsőzsolcai általános iskolákban a tanév első napjaiban történik majd, azok a Felsőzsolcán állandó lakóhellyel rendelkező gyermekek pedig, akik nem városunkban kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat, a Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatal titkárságán vehetik majd át a tanszercsomagot augusztus 28. és szeptember 1. között, ahogyan a tavalyi évben is. Kérik a szülőket, hogy ebben az esetben az átvételhez a gyermek személyi igazolványát és lakcímkártyáját vigyék magukkal.

Az önkormányzat, ezen felül anyagi támogatást is nyújt a tanévkezdéshez 6000 vagy 6500 forint értékben azok számára, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. A támogatás jogosultak részére történő kifizetésének időpontja: 2023. augusztus 24.