Skip to content

Polgármesteri segítség az iskolakezdéshez – Tanszercsomagot kapnak az első osztályos tanulók

Tanszercsomagot ad ajándékba minden első osztályos felsőzsolcai diáknak Szarka Tamás polgármester.

Két hét múlva ismét kezdődik az iskola. Sok szülő számára nagy terhet jelent, hogy felkészítsék gyermekeiket a tanévre. Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere, idén ősszel tanszertámogatást nyújt valamennyi első osztályos felsőzsolcai gyermek számára.

„Az iskolák által küldött lista alapján összeállított csomagot kapnak a felsőzsolcai elsősök a szülőkre nehezedő kiadások mérséklése érdekében. A csomagok átadása a tanév első napjaiban a felsőzsolcai általános iskolákban történik majd. Azok a Felsőzsolcán állandó lakóhellyel rendelkező gyermekek, akik nem városunkban kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat, a polgármesteri hivatal titkárságán kérhetik a tanszercsomagot augusztus 29. és szeptember 2. között.” – nyilatkozta Szarka Tamás.
A polgármester arra kérte az iskolákat, hogy tájékoztassák a szülőket a csomag tartalmáról, így már azokat az eszközöket nekik nem kell beszerezniük. A tanszercsomagok a polgármesteri keretből kerültek beszerzésre, és rászorultságtól függetlenül, minden elsős megkapja szeptember elején.

Az önkormányzat, ezen felül anyagi támogatást is nyújt a tanévkezdéshez 6000 vagy 6500 forint értékben azok számára, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. A támogatás jogosultak részére történő kifizetésének időpontja: 2022. augusztus 22.