Skip to content

Pénteken Díszülés, szombaton és vasárnap 25. Városnap

Pénteken ünnepi üléssel várja vendégeit az önkormányzat, hétvégén pedig benépesül majd a Rendezvények Háza - sportpálya, hiszen itt tartják meg a nagy városnapi rendezvényeket, két év után újra. A programok szombaton délelőtt kezdődnek és vasárnap folytatódnak. Fellép többek között a Follow The Flow is.

Ebben az évben ünnepeljük Felsőzsolca várossá avatásának 25. évfordulóját. Bár az elmúlt két évben az önkormányzat által hagyományosan megrendezett „Városnap” a járványhelyzetre tekintettel elmaradt, idén már megtartják, méghozzá három napos rendezvénysorozat keretében.
Pénteken 17 órakor a Rendezvények házába várják a vendégeket, ahol az ünnepi ülés keretében átadásra kerülnek a város kitüntetései. A rendezvényt a Reményi Ede Kamarazenekar hangversenye zárja.

Szombaton a programok 9 órakor kezdődnek, a lakosság részére meghirdetett főzőversennyel. Gyermekprogram keretében 10 órától fellép a Magyar Népmese Színház, 11 órakor érkezik a Vidám Manók zenekar. A gyermekkoncertek a Rendezvények Házában kerülnek megrendezésre. Délelőttől folyamatosan egymást váltják majd a fellépők.

A Városnapokat 13:30-kor Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere nyitja meg. A színpadi programok a magyarkanizsai Harmonika Barátok Egyesületének fellépésével kezdődnek, őket követik a felsőzsolcai kulturális csoportok, óvodák és iskolák. 17.00 órától a felsőzsolcai Generátor Zenekar, majd 18:30-tól a Casi Cubanos Latin tánc show forrósítja fel a hangulatot, érkezik még Rony, az Abba Sisters, a napot 21.00-tól a Vegas Show Band zárja majd.

Vasárnap folytatódnak a programok.  17.00 órától táncházzal várja az érdeklődőket a Zsolca Táncegyüttes, 18.00 órától fellép a SkyFanatic, 20.00 órától pedig a jelenlegi legfelkapottabb hazai zenekar, a Follow The Flow koncertje zárja majd a rendezvényt.