Skip to content

Ötletekből megvalósult álmok – Galamb Alex előadása

Fotó: Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár

Galamb Alex előadásán vettek részt a felsőzsolcai 7-8. osztályos tanulók ma délelőtt a Bárczay-kastélyban.

A hátrányos helyzetű gyermekek mentorálásával és személyes példamutatásával vált igazi példaképpé Galamb Alex, roma származású fiatalember, akit az Észak-Magyarország által indított közönségszavazáson az év emberének választottak. Megmutatta önmagának és a világnak, hogy képes kitörni a szegénységből és kitűnő eredménnyel kitanulni a pék mesterséget. Elhivatott abban, hogy a cukrász és pék szakmába utánpótlást neveljen, jövőképet mutatva ezzel a cigánysoron élő gyerekek számára. Véleménye szerint „Mindegy hová születünk, kellő kitartással példaképpé válhatunk.”
Példája sokak számára inspiráló lehet, ezért a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár szervezésében  7-8. osztályos tanulók hallgathatták meg előadását ma délelőtt a Bárczay-kastélyban.
A rendezvényen Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere köszöntötte a résztvevő Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola tanulóit és pedagógusait. A találkozó célja a pályaválasztás előtt álló hátrányos helyzetű gyerekek motiválása volt. Példamutatás, hogy szorgalmas tanulással, munkával egyenlő eséllyel indulhatnak a nagybetűs életben. Alex beszélt a megélt mélységekről, nehézségekről, s elmondta azt is, hogyan lettek az ötleteiből megvalósult álmok. Élettörténetével arra bátorította a gyerekeket, hogy merjenek álmodni, s tegyenek azért, hogy vágyaik megvalósuljanak, mert ezzel saját jövőjüket alakíthatják.