Skip to content

Ösztöndíjat biztosít az önkormányzat

student, education, school-4311754.jpg

15 felsőzsolcai diáknak nyújt támogatást a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2022. évi fordulójának bírálata során Felsőzsolca Város Önkormányzata 15 diáknak ítélte meg az ösztöndíjat.

 

A pályázati felhívásban megjelölt határidőig 20 pályázat érkezett, melyből 15 fő pályázata felelet meg a pályázati kiírásban meghatározott feltételeknek.

Az érvényes pályázatokból 14 fő „A” típusú pályázatát támogatta az önkormányzat, ezek a pályázók havi 5 000 Ft támogatásban részesülnek, a támogatás folyósításának időtartama – 2 tanulmányi félév (10 hónap) – alatt.

1 fő „B” típusú pályázata is támogatásban részesült, a támogatás összege ebben az esetben is havi 5 000 Ft, a folyósítás időtartama 3 x 10 hó hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév.

 

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében az önkormányzat összesen 850.000 Ft összeget fordít a felsőoktatási intézményekben tanuló felsőzsolcai fiatalok támogatására – tájékoztat Szarka Tamás polgármester, aki tanulmányaikhoz sok sikert kíván.