Skip to content

Országos Református Tanévnyitó Felsőzsolcán

Felsőzsolcán nyitották meg a 2021/2022 –es tanévet az Országos Református Tanévnyitó alkalmával.

Az idei évben Felsőzsolca adott otthont a már hagyományként megrendezésre kerülő Országos Református Tanévnyitó rendezvénynek a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola szervezésében.

Szombat délelőtt számos iskola képviseltette magát az eseményen, melyre 500 főt vártak.
A rendezvény a református iskolákból érkező – intézményeik zászlóit kezükben tartó – tanulók alkotta menettel vette kezdetét a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola udvaráról a Rendezvények Házába.


Az ünnepi istentisztelet alkalmával Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökének, a Zsinat lelkészi alelnökének igehirdetését hallhattuk. Nagy György, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola igazgatójának köszöntőjét követően Molnár János főgondnok, a Zsinat presbiteri elnöke mondta el tanévnyitó beszédét, és nyitotta meg a 2021/2022-es tanévet.


A rendezvényen köszöntőt mondott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, és Szarka Tamás polgármester.
A 2020/2021. tanévben induló református köznevelési intézményeket Dr. Papp Kornél, MRE Zsinati Oktatási Iroda irodavezetője köszöntötte.


A tanévnyitó végén Csernaburczky Ferenc, a Zsinat Oktatásügyi Bizottságának elnöke közreműködésével Pásztor Dániel püspök és Molnár János főgondnok átadta a Makkai Sándor-díjat, a kiemelkedő közösségi szolgálatot végző keresztény lelkületű pedagógusoknak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat nevében Czibere Károly kuratóriumi elnök adományokat adott át a rászoruló családok részére.

 

Az ünnepség a Szózat eléneklésével ért véget, melyet az iskoláik zászlóit tartó tanulók kivonulása követett.
A tanévnyitó után az iskolákat képviselő igazgatók és helyetteseik részére a Zsinati Oktatási Iroda tartott intézményvezetői értekezletet Dr. Papp Kornél vezetésével.


Az eseményt a DunaTV közvetítésében az alábbi linken tekinthetik meg: https://www.youtube.com/watch?v=hSVBfucbrJc