Skip to content

Országfásítás 2021 – Faültetés Felsőzsolcán

30 sorfa kerül elültetésre városunkban. A Településfásítási Program sikeres elbírálásának köszönhetően a Kazinczy utca és a játszótér melletti terület válik még zöldebbé.

Felsőzsolcán egy tudatosan megtervezett, egymásra épülő fejlesztéssorozat zajlik, melynek része az épített környezet korszerűsítése, állagmegóvása, valamint a közlekedési infrastruktúra és a zöldfelületek fejlesztése is. A fásítási programmal kiegészült zöldfelület-fejlesztési programhoz saját forrás mellett pályázik is az önkormányzat.

 

Az Agrárminisztérium által, az országfásítási program részeként meghirdetett településfásítási program keretösszegét idén ősszel duplájára emelték, így “24 ezer sorfa találhatott gazdára”. A program második ütemben 19 megyéből 887 település adott le sikeres igénylést, melyek közül 772 község, 48 nagyközség és 67 város. A legtöbb település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből vesz részt a programban, 84 leadott igényléssel, köztük Felsőzsolca is.

 

Idén ősszel a Településfásítási Programra benyújtott igény sikeres elbírálásának köszönhetően, az igényelhető maximális mennyiség 30 db sorfa kerül elültetésre Felsőzsolcán.

 

Az igénylők ismét 19 fafajból választhattak, településenként minimum 10, maximum 30 sorfát.

A minisztérium most is teljes ültetési csomagot biztosít, amely a nagyméretű földlabdás sorfa mellett annak tárolását, nevelését, szállítását, és az ültetéshez szükséges eszközöket (mint támasztó karó, mulcs és favédő rács) is tartalmazza.

 

A programban a Kazinczy utcán – a temető környezetében, a játszótér területén, valamint a Felsőzsolcai GAMESZ parkolójában kerülnek elültetésre az igényelt Gömbszivarfák, Magas kőrisek, Puszta szilfák, Közönséges nyírfák, valamint Amerikai hársfák a Felsőzsolcai GAMESZ munkatársai által.

 

Forrás: https://orszagfasitas.hu/