Skip to content

Önkormányzati ajándék a hulladékcsökkentés jegyében

Felsőzsolca Város Önkormányzata idén is csatlakozott a 15. alkalommal megszervezése kerülő Európai Hulladékcsökkentési Héthez. A fenntarthatóság jegyében az önkormányzat által tervezett és gyártatott egyedi textil szalvétákat ajándékoztak a felsőzsolcai oktatási intézményekbe járó felsőzsolcai alsó tagozatos diákok részére.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR) minden európait arra ösztönöz, hogy ne csak a novemberi héten hajtson végre figyelemfelhívó akciókat a fenntartható erőforrásgazdálkodásról és hulladékkezelésről. Helyi és regionális hatóságok vezetésével összehozzák a különböző szereplőket – lakosság, oktatási intézmények, üzleti szereplők, civil szervezetek, egyesületek – akik akciókat szerveznek a hulladékcsökkentési tudatosság növelése érdekében. A Hét – ahogy becézik – csak egy rövid időszak, novemberben. A sok ezer önkéntes szenvedélye és erőfeszítése teszi különlegessé ezt a pár napot, akik cselekedeteikkel felhívják a figyelmet a fenntartható fogyasztás és a körforgásos gazdaság jelentőségére közösségeikben.

Felsőzsolca Város Önkormányzata ismét csatlakozva 15. alkalommal megszervezése kerülő akcióhoz, és a fenntarthatóság jegyében az önkormányzat által tervezett és gyártatott egyedi textil szalvétákat ajándékoztak a felsőzsolcai oktatási intézményekbe járó felsőzsolcai alsó tagozatos diákok részére.
A textil szalvétákat, melyek belső része egy nedves törlővel könnyen tisztítható anyagból készült, ezzel hozzájárulva a mindennapi mosás elkerüléséhez és a szalvéta hosszan tartó használatához, Szarka Tamás polgármester és Dr. Pásztor Tünde képviselő adta át a diákok részére. A gyerekek örömmel fogadták az ajándékot, hiszen használatával ők is tehetnek a környezetünkért.