Skip to content

Október 1. – Az idősek világnapja

Minden évben október elsején tartják az Idősek Világnapját, az ENSZ Közgyűlésének 1990-es döntése értelmében. Felsőzsolcán már hagyománynak számít ez a nap, szombaton műsorral és ajándékkal is kedveskedtek az időseknek.

A Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ szervezésében idén is várták a szépkorúakat a Rendezvények Házába.
– Az Idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mind arra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket – hangzott el a megnyitón.
Szarka Tamás polgármester köszöntőjében kiemelte mennyire fontosak a szépkorúak, hiszen a legfontosabb dolgot, az életünket kaptuk tőlük, de emellett számtalan dolgot köszönhetünk nekik.

A délután folyamán műsorral és vendéglátással kedveskedtek a 250 résztvevők számára, akik jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt. Az ünnepi műsor során felléptek a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda óvodásai, a Rozmaring Népdalkör, és koncertet adott Lukács Tibor hegedűművész. 
A koncertet követően vacsorával készültek a szervezők, majd átadták ajándékaikat a megjelentek részére.
A rendezvény köszönet az idősek részére, akik életet adtak, felneveltek, tanítottak és taníttattak jó példát mutatva a következő generációknak. Köszönet a sok szempontból könnyebb, kényelmesebb, színesebb és gazdagabb világért, melyet önzetlenségükkel és áldozatukkal teremtettek számunkra.