Skip to content

Nyugdíjas program – Várják a jelentkezőket

senior, elderly, people-3336451.jpg

A Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ kirándulást szervez a 65. éven felüli felsőzsolcai nyugdíjasok részére. A május 18. napján megrendezésre kerülő program férőhelyeinek száma korlátozott, ezért a részvétel a jelentkezés sorrendjéhez kötött – tájékoztat Gladics Jánosné intézményvezető.

A Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ kirándulást szervez a 65. éven felüli felsőzsolcai nyugdíjasok részére 2023. május 18-án, melynek úti célja az Egri Termálfürdő. Az idősek körében igen kedvelt program Felsőzsolca Város Önkormányzata támogatásával valósul meg – tájékoztat Gladics Jánosné intézményvezető.

Az indulás helye, ideje:  a Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ Mártírok utcai bejáratánál lévő
                                      parkoló, 2023. május 18. 8:30 óra

Várható érkezés a kiindulási helyre: 2023. május 18. 16:00 óra

Az utazás és a fürdőbelépő az önkormányzat támogatásával ingyenes, az étkezésről minden résztvevőnek önállóan kell gondoskodnia.

A városban is tapasztalható, hogy a Covid óta kevesebb programot szerveznek az idősebb közösségek. Az önkormányzat által biztosított Támogatási Alap iránt benyújtott pályázatokból is az látszik, hogy az időseket tömörítő szervezetek főleg a karácsony előtti programokra, kirándulásokra, jubileumi rendezvényekre kérnek támogatást. Mivel ezen szervezetek kapcsolatteremtési lehetőségeit vizsgálva jól látszik, hogy nem jutnak el minden nyugdíjas felsőzsolcai lakoshoz és fordítva, ezért az önkormányzat saját forrásból kívánja biztosítani a lehetőséget az idősek körében népszerű programokon történő részvételre azok számára is, akik nem tagjai egyik szervezetnek sem. Természetesen a szervezeti tagság nem kizáró ok.

Részvételi szándék jelzésére 2023. május 15-ig van lehetőség a Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ 06 46 383 520-as telefonszámán.

Felhívják a figyelmet, hogy a kirándulásra a férőhelyek száma korlátozott, ezért azok betöltése jelentkezési sorrendben történik.
Valamint a fürdő jellegzetessége a radonos gyógyvíz, illetve a kénes termálvíz, amelyek használatával szembeni ellenjavallatokra tekintettel a fürdő szolgáltatásait mindenki saját felelősségére veheti igénybe!

Felhívás