Skip to content

Nyit a kastély – A közösségi ház első rendezvénye a Húsvéti készülődés

Április 1-jén, szombaton kinyitja kapuit a Bárczay-kastély és az épületben működő Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár. Húsvéti készülődés, költészet napi szavalóverseny és ünnepség, valamint népdaléneklési verseny is lesz a Kossuth utcai intézményben.

Április 1-től a megszokott helyszínen és nyitvatartási rendben várják a kultúra iránt érdeklődőket és az olvasókat. Április 1-jén családi rendezvény, a Húsvéti készülődés várja a vendégeket, aztán április 11-én a Költészet napja alkalmából megrendezésre kerülő rendezvényeken vehetnek részt az érdeklődők.

A költözés idejére, 2023. március 31-ig az intézmény zárva tart, a közművelődési és könyvtári szolgáltatás szünetel, április 1-től azonban szeretettel várják az érdeklődőket a megszokott könyvtári szolgáltatásokkal – kölcsönzés, elektronikus dokumentumok adatbázisokban való felkutatása és továbbítása, szabadon hozzáférhető szakirodalmi források és otthonról használható online könyvtári szolgáltatások elérése, tanulmányokhoz szükséges szakirodalom összeállítása.

Az állandó foglalkozások, mint a Baba-Mama Klub Babusgató foglalkozásai keddenként 10.00 órától a kiállító teremben kerülnek megrendezésre, a „Fitten és egészségesen időskorban is!” interaktív, mozgásos egészségnevelési program foglalkozásai keddenként 17.00 órától várják a mozogni vágyókat.
A Rozmaring Népdalkör hétfőnként 17 órától, míg a Felsőzsolcai Férfi Népdalkör 18.00 órától tartja a heti rendszeres próbáit.
Várják az érdeklődőket a Bárczay-kastélyban működő Helytörténeti kiállítóhely állandó gyűjteményével, a közösségi teremben pedig a magyar, ruszin és ukrán képzőművészek „Kárpátalja” című kiállítását tekinthetik meg, április 30-ig.

Az intézmény működésével kapcsolatos információkat ITT olvashatják.

Az aktuális rendezvényekről médiaoldalainkon, a FelsőzsolcaTV műsorán, a Zsolcai Hírmondóból és a plakátokról tájékozódhatnak!

Kellemes időtöltést kívánunk!